Historisk kvartfinale-plass i ishockey-VM

Norge videre etter tysk seier.

(Dagbladet.no): Norge er klare for kvartfinalen i ishockey-VM etter at Tyskland slo Latvia 5-3 i natt.  Norge trengte hjelp fra Tyskland for å bli blant de fire lagene fra sin gruppe som går videre, og fikk altså det.

Tyskerne lå under både 0-1 og 1-2, men latvierne klarte ikke å stå imot tyskerne sluttspurt. Sisteperioden endte hele 3-0 i Tysklands favør, ifølge NTB.

Det er første gang Norge tar seg til kvartfinalen i et ishockey-VM.

- Vi er veldig fornøyde med kvartfinaleplass, selv om vi ikke er så fornøyde med spillet de siste dagene, sier manager Petter Salsten til Dagbladet.no.

Takker tyskerne

Norge kunne nemlig gjort jobben med seier over Latvia eller USA, men sviktet i de to siste kampene i mellomspillet.  Det ble 1-4-tap mot Latvia, mens USA tok en overbevisende 9-1-seier over Norge mandag.

Under kampen mot Canada storspilte imidlertid Roy Johansens menn, og spesielt keeper Pål Grotnes, selv om kampen endte med 1-2-tap. 

Trener Roy Johansen sier til NTB at det trengs en målvakt i verdensklasse om Norge skal ha en mulighet til å slå Canada i kvartfinalen. Han takker også Tyskland for å ha kjempet hardt mot Latvia.

Historisk kvartfinale-plass i ishockey-VM

- Tyskerne skal ha stor takk. De kjempet godt i en jevn kamp, og var mer disiplinerte. Det er ikke automatikk at et lag går ut og spiller med full innsats når man ikke har noe spille for. Det var gledelig at de klarte å vinne, sier Johansen til NTB.

- Tilbake til begynnelsen

Det blir lite feiring på laget i kveld, historisk bragd eller ei. Nå skal kreftene mobiliseres til kampen mot Canada, som sikret gruppeseieren i mellomspillet.

- Vi har hatt mulighet til å sikre kvartfinaleplassen selv, men tapte mot Latvia og ble utspilt av USA. Nå må vi tilbake til der vi var i begynnelsen, sier Salsten.

Norge møter Canada i kvartfinale onsdag.

JUBLER: Trener for Norges ishockeylandslag, Roy Johansen, jubler for at Norge er videre til kvartfinale i ishockey-VM sammen med Anders Bastiansen, Kjell Richard Nygård og resten av det norske ishockeylandslaget. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
JUBLER: Trener for Norges ishockeylandslag, Roy Johansen, jubler for at Norge er videre til kvartfinale i ishockey-VM sammen med Anders Bastiansen, Kjell Richard Nygård og resten av det norske ishockeylandslaget. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer
<B>KJEMPET HARDT MOT CANADA: Norge spilte sin beste kamp i gruppespillet mot Canada torsdag i forrige uke, selv om det ble tap.