Historisk kvinnefinale

- Det handler om å gi kvinner sjanser, sier Landsem.

Morgendagens NM-finale på Bislett blir historisk. For første gang trenes begge lag av kvinner.

Eli Landsem (Asker) og Trine Lise Andersen (Kolbotn) står for bedriften. Oppgjøret er - i motsetning til herrefinalen - en vidåpen affære på forhånd.

Fem av 12 trenere i toppserien for kvinner dette året var kvinner. Jentene tar mer og mer for seg. Til stor glede for den historiske duoen.

- Dette er kjempepositivt. Det er også flere kvinner som tar høyere trenerutdanning enn tidligere. Det handler om å gi kvinner store nok utfordringer og gode nok betingelser, slik at de velger å bli i yrket, sier Eli Landsem til fotball.no.

Finalen blir hennes siste i jobben etter totalt 13 sesonger som Asker-trener.

- Årets cupfinale er en bekreftelse på at er du god nok, så spiller kjønnet ingen rolle, noe Eli og jeg har forfektet i mange år. Det er viktig at norsk fotball aksepterer kompetanse uavhengig av kjønn. Det at det for første gang er to kvinnelige hovedtrenere i cupfinalen, er en viktig signaleffekt som jeg håper gir enda flere kvinner selvtillit til å satse på treneryrket, sier Andersen.

I årets seriespill mellom de to endte det 1-1 og med 2-0 til Kolbotn.

(NTB)

TAR FARVEL: Etter 13 sesonger i stolen gir Eli Landsem seg som trener for Askerjentene. Foto: SARA JOHANNESSEN / SCANPIX
TAR FARVEL: Etter 13 sesonger i stolen gir Eli Landsem seg som trener for Askerjentene. Foto: SARA JOHANNESSEN / SCANPIX Vis mer