HISTORISK DÅRLIG: Andy Roddick blir historisk som dårligste bestemann av amerikanerne siden ATP-rankingen ble innført i 1973. Foto: Scanpix
HISTORISK DÅRLIG: Andy Roddick blir historisk som dårligste bestemann av amerikanerne siden ATP-rankingen ble innført i 1973. Foto: ScanpixVis mer

Historisk lavmål for amerikansk tennis

ATP-rankingen uten amerikanere i topp 10 for første gang.

|||Andy Roddick har mistet sin plass blant de ti beste på verdensranking i tennis. Dermed er de øverste ti på listen for første gang uten amerikanere.

I forkant av Toronto Masters er Roddick ute av topp ti som følge av tapet i tredje runde mot franske Gilles Simon i Washington nylig.

Helt siden ATPs rankingsystem ble innført i 1973 har det alltid vært amerikanere representert blant de ti øverste navnene. Tennisspillere fra USA dominerte lenge rankingene, men landet blir nå bare som en parentes å regne i forhold til storhetstiden med spillere som Jimmy Connors og Arthur Ashe.

Roddick har fått til lite siden seieren på hardcourtbanene i Miami i april. Han er den forrige amerikaneren som vant US Open på hjemmebane i 2003. Etter å ha spilt en rekordlang finale mot Roger Federer i fjorårets Wimbledon-turnering, som endte med tap, kom han bare til fjerde runde samme sted i år.

John Isner er nest høyeste rangerte amerikaner på 19.-plass. Landsmannen Sam Querrey følger på plassen bak.

(NTB)