Historisk mange amatører i US Open-finalen

Michael Kim en av fire amatører klarte cuten.

FIRE AMATØRER: Michael Kim er en av fire amatører som klarte cuten til US Open-finalen. Foto: Drew Hallowell / Getty Images / AFP / NTB scanpix
FIRE AMATØRER: Michael Kim er en av fire amatører som klarte cuten til US Open-finalen. Foto: Drew Hallowell / Getty Images / AFP / NTB scanpixVis mer

Fire amatører er med i finalen i US Open lørdag og søndag. For første gang siden 2004 har så mange amatørspillere klart cuten.

En av dem som får bli med når det hele avgjøres søndag er 19-åringen Michael Kim. Han endte fire over par etter de to første rundene, men det holdt til avansement.

Etter tre runder ligger Kim foran storspillere som både Tiger Woods og Rory McIlroy. Han legger ikke skjul på at han er stolt over det.

- Puttingen er styrken min, og til nå i denne turneringen har det fungert perfekt, sa han etter å ha gjort unna den tredje runden lørdag.

Cheng Tsung-pan, en 21 år gammel student fra Taiwan, er også med i sluttrundene sammen med iren Kevin Phelan og 22-åringen Michael Weaver fra California. Alle har amatørstatus.

(NTB)