Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Historisk Messi-mål

Barcelona måtte nøye seg med 2-2 mot Atlético Madrid og risikerer å tape ytterligere terreng til Real Madrid i gullkampen i La Liga.

HISTORISK: Messi scoret historisk mål da Barcelona spilte uavgjort mot Atletico Madrid. Video: Strive. Foto: NTB Scapix Vis mer

En panenka-straffe av Lionel Messi var ikke nok til å sikre Barcelona tre poeng mot Atlético Madrid tirsdag. Den katalanske fotballgiganten ledet to ganger, men gjestene fra hovedstaden kom tilbake ved begge anledninger.

Målet gjorde imidlertid Messi historisk med 700 mål i løpet av karrieren. Ifølge ESPN har han scoret 630 ganger for Barcelona i løpet av 724 kamper og 70 ganger for Argentina på 138 kamper.

Barcelona tok ledelsen allerede etter 11 minutters spill da måltyven Diego Costa satte ballen i eget mål etter et hjørnespark fra Messi. Ballen gikk mellom beina på Costa, men streifet innom spissen og skiftet retning. Det utmanøvrerte keeper Jan Oblak.

Deretter startet det som skulle bli en straffebonanza. Atlético Madrid fikk den første etter 19 minutters spill. Costa fikk muligheten til å gjøre opp for selvmålet, men Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen reddet.

Den påfølgende VAR-sjekken viste imidlertid at Barca-sisteskansen hadde forlatt målstreken for tidlig, og dermed ble straffen tatt på nytt. Da gikk Saúl Ñíguez fram og scoret sikkert.

Like sikker var Messi da han fikk sjansen fra krittmerket fem minutter etter pause. Argentineren chippet ballen i mål på panenka-vis.

Straffebonanzaen var imidlertid ikke over, og etter 62 minutters spill fikk Saul en ny mulighet. Igjen scoret midtbanespilleren, men ter Stegen var denne gangen svært nær å redde.

2-2-resultatet betyr at Barcelona fortsatt er poenget bak serieleder Real Madrid i La Liga. Hovedstadsklubben har samtidig en kamp til gode. Atlético Madrid er nummer tre.

For Barcelona var tirsdagens uavgjortkamp den tredje på kort tid. Presset har for lengst begynt å bygge seg opp rundt trener Quique Setién, og det rapporteres om intern uro.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!