I FØRERSETET: Andreas Mikkelsen dominerer stort i IRC-mesterskapet i rally. I dag sikret han seg sin tredje strake rundeseier. Det har ingen klart før ham.Foto: Håkon Eikesdal
I FØRERSETET: Andreas Mikkelsen dominerer stort i IRC-mesterskapet i rally. I dag sikret han seg sin tredje strake rundeseier. Det har ingen klart før ham.Foto: Håkon EikesdalVis mer

Historisk Mikkelsen vant på Asorene

Tok sin tredje strake seier i IRC-mesterskapet.

Andreas Mikkelsen (22) ble førstemann med seier i tre strake IRC-runder da han var vant Rally Asorene lørdag.

Det ga nordmannen en knallstart på årets IRC-sesong. Han vant også de to siste rundene forrige år, i sesongen der 22-åringen tok hjem sammenlagttittelen.

- Dette er en perfekt start på sesongen. Jeg er så glad på teamets, Skodas og mine egne vegne, sa Mikkelsen etter lørdagens triumf.

I Azorene var Mikkelsen i sin Skoda Fabia raskest på 10 av 13 fartsprøver, men han kjempet hele veien en tett kamp med finske Juho Hänninen. Til slutt skilte 25,1 sekunder mellom de to stallkameratene. Ned til franske Bryan Bouffier var det drøyt to minutter.

Mikkelsen ledet fra start til mål og taklet de vanskelige forholdene godt. På glatte og svingete grusveier med dårlig sikt fikk han stadig mer forsprang til Hänninen, som vant de øvrige tre fartsprøvene.

- Det har absolutt ikke vært noe lett rally. Jeg trives under vanskelige forhold, men det har til tider vært veldig utfordrende, la Mikkelsen til.

Neste IRC-runde kjøres på Gran Canaria 15.-17. mars. Da stiller nordmannen igjen på startstreken som seierskandidat.

(NTB)