Historisk norsk EM-gull

17-åringen Marius Thorp tok tidenes første norske EM-gull i golf for seniorer.

- Europas beste 17-åring

For mens konkurrentene snublet på avslutningsrunden i belgiske Antwerpen framsto Marius Thorp med nerver av stål.

Han gikk den siste runden på 67 slag - hele fem under banens par. Samtidig var han seks slag bedre enn sine argeste konkurrenter.

-  Helt fantastisk. Etter lørdagens runde, da Marius lå som nummer tre, snakket alle om at det kom til å bli så tøft på den siste runden. Gutten taklet presset, konstaterer sportssjefen i Norges Golfforbund, Jan Erik Aalbu, overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Fikk gåsehud

Gullet i amatørenes EM var av det historiske slaget. Aldri tidligere har en norsk golfspiller kunnet kalle seg europamester for menn.

-  Jeg har vært med på å vinne mange VM- og OL-gull i andre idretter, men dette var totalt uventet og fantastisk moro. Jeg fikk gåsehud over hele kroppen, sa Jan Erik Aalbu.

Han gledet seg spesielt over at unge Thorp leverte sin aller beste runde i turneringen da det gjaldt som mest lørdag.

Foran den avsluttende runden var 17-åringen nummer tre - fem slag bak lederduoen Matthew Cryer og Rafael Cabrera.

-  Jeg hadde vært strålende fornøyd med medalje, sier Aalbu.

- Betyr mye

Seks birdies og en bogey hadde imidlertid ikke konkurrentene noen mulighet til å svare på, og dermed ble det norsk gullfeiring i Antwerpen i går kveld.

-  Dette betyr enormt mye både for Marius selv og alle rundt ham. Ikke minst er det en enorm motivasjon for dem som trener sammen med ham, sier Aalbu, som nå skal legge forholdene til rette for den unge mesterens utvikling.

-  Det er viktig at vi lager gode treningsrutiner, og at vi får dyktige folk rundt ham. Samtidig skal han matches internasjonalt, sier sportssjefen.

-  Farlig å gå for fort fram?

-  Det er viktig å huske at han er en ung gutt som skal begynne på andre året på videregående. Samtidig er det ofte sånn at det skal gå litt for sakte når man har et idrettstalent her i Norge. Det blir ikke aktuelt i dette tilfellet, smiler Aalbu. (ANB)

UNG MESTER: Marius Thorp ble høyst overraskende europamester i golf i Belgia i går.