Historisk norsk trippeltriumf

YONG PYONG (NTB): Ole Kristian Furuseth førte an i en historisk norsk trippeltriumf i slalåmløypa i dag. OL-mester Hans-Petter Buraas kjørte ut etter tre porter, men gamlekara viste jyplingen hvordan det skal gjøres. Finn Christian Jagge ble nummer to og Tom Stiansen nummer tre.

- Vi har et flott miljø i laget vårt. Vi løfter hverandre hele tiden, men kanskje løftet vi «Burre» litt for høyt. Han fikk oss til å se dårlige ut i OL, så vi måtte sette ham på plass, gliste Stiansen etter rennet.

  Aller bredest var smilet til Furuseth, som tok sin første seier siden verdenscupfinalen i Bormio i 1995. - Egentlig hadde jeg bare lyst til å reise hjem etter OL. Kanskje var det derfor jeg kjørte så fort i dag, sa han.

  Furuseth hadde startnummer en, og kjørte inn til en tid ingen var i nærheten av å tukte. I andre omgang nøyde han seg med niende beste omgangstid, men det var nok i massevis til å vinne.

Står på

- Rett etter jul merket jeg at det begynte å løsne for meg. Jeg kjørte fort i deler av løypa, men klarte ikke å gjennomføre. Nå stemmer det meste, sa 31-åringen som fulgte opp OL-sølvet med seier.

  Han trodde ikke selv at han hadde kjørt så fort i første omgang, og ble overrasket da tiden sto mot alle angrep.

  - Ungdommen kommer stadig sterkere, og det er ikke lett å holde dem fra livet. I dag gjorde vi gamlekara det bra. Jeg, Finken, Sykora, Stangassinger. Det motiverer til å stå på videre, sa Furuseth.

  Han tok sin åttende verdenscupseier, og den tredje i Asia - i det første slalåmrennet i Sør-Korea noensinne.

Motivert

Jagge var nummer to etter første omgang, og forsvarte plasseringen med en solid finaleomgang under vanskelige forhold. Det tynne snølaget ble fort skrenset bort, og under var det bare is.

  - Jeg var veldig motivert etter 7. plassen i OL. Jeg ville vise at jeg kan bedre, og det er stort å stå på seierspallen sammen med to lagkamerater, sa han.

  - Det var en enkel bakke, men forholdene var vanskelige. Veldig mange undervurderte den isete løypa og gjorde store feil. Plasseringen ga meg mye selvtillit, og det er lettere å sitte 12 timer på flyet etter å ha prestert noe slik, sa Jagge.

  Stiansen, som ble nummer fire i OL, var også veldig motivert.

God følelse

- Jeg har en veldig god følelse, både fordi en kamerat vant rennet og fordi jeg kom på seierspallen selv. Dette har vært en vanskelig sesong for meg, sa Stiansen etter å ha forsvart tredjeplassen fra første omgang.

  - Flere ganger har jeg gjort gode førsteomganger men endt på sjuende eller fjerde plass. Det liker jeg dårlig, og derfor var jeg nervøs foran finaleomgangen. Det er godt å være tilbake på seierspallen, sa fjorårets verdensmester.

  - Jeg fant tilbake selvtilliten her i Asia. Jeg har ventet lenge på den, men det var verd det.

Skal ha «hevn»

Stiansen hadde bare to topp ti-plasseringer å se tilbake på, men nå ser han lyst på framtiden igjen.

  - Dette er motiverende for neste år. Også fordi jeg gjorde det bra i storslalåm i OL. Jeg tror vi skal få et godt storslalåmlag neste år, sa Stiansen, som ikke var fullkomment fornøyd med dagen.

  - For å ta hevn over «Burre» må vi slå ham i et renn han fullfører. Det får vi ordne i verdenscupfinalen i Crans Montana, sa han.

NUMMER TO:<B> Finn Christian Jagge forsvarte plasseringen med en solid finaleomgang under vanskelige forhold.