VÅKNER TIL DETTE: Ole Einar Bjørndalen blir hedret med en spesialutgave. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix og Bygdeposten
VÅKNER TIL DETTE: Ole Einar Bjørndalen blir hedret med en spesialutgave. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix og BygdepostenVis mer

Historisk øyeblikk: Lokalavis skifter navn til «BjørndalenPosten»

Men bare for én dag.

(Dagbladet): I dag skifter lokalavisa Bygdeposten navn til «BjørndalenPosten». Ole Einar Bjørndalen (42) får en spesialutgave oppkalt etter seg på skiskytter-VMs første dag.

- Det er ingen som er større enn Ole Einar Bjørndalen. Han er en av våre største gjennom alle tider. Han er tidenes vinter-olympier. I dag starter VM på hjemmebane, og han sier han skal legge opp. Så hvis Bygdeposten en gang skal lage noe spesielt, så måtte det bli i dag, sier redaktør Knut Bråthen.

Spesialavisa har et opplag på 18.000 eksemplarer og distribueres til alle husstander i Midtfylket. Bortsett fra de faste stolpene som TV-program og værvarsel handler alt om Ole Einar Bjørndalen og hans karriere. Totalt er det 40 sider med «Gullgutten».

- Det handler om fenomenet Ole Einar Bjørndalen. Om hjelpen på veien, de som har hjulpet ham på Simonstranda. De som har klart å lage næringsvirksomhet ut av Bjørndalen. Suksessfulle reisebyråer. Den lokale bedriften som bygde treningsstudio i bussen hans. Vi har mimret og sett framover. Den inneholder alt fra fødselannonsen hans, til bilder tatt i går, sier Bråthen.

Redaktøren forteller at Bjørndalen etter hvert ble for stor for avisa, men at han samtidig har gitt leserne mye opp gjennom sin lange karriere.

SPESIALUTGAVE: Bygdeposten slik den ser ut i dag.
SPESIALUTGAVE: Bygdeposten slik den ser ut i dag. Vis mer

- Det er jo helt fantastisk. Han har alltid gått sine egne veier, sier Bråthen om fenomenet Bjørndalen.

Bygdeposten kom første gang ut i 1954. Det er første og eneste gang avisa heter noe annet. Det var redaktøren selv som kom på ideen etter en kaffepause.

- Hvordan tror du denne utgaven blir mottatt?

- Jeg håper den blir mottatt bra. Det å kunne lese om denne karen her tror jeg mange syns er ålreit. Det er mange artige saker om andre mennesker lokalt. Det blir ingen tung nyhetsutgave, sier Bråthen.

VM i Holmenkollen åpnet med mixed stafett 15.30 i dag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram