Historisk Phelps paraderte inn til OL-gull nummer 15

- Takker lagkameratene mine for at de ga meg muligheten til å få oppleve dette øyeblikket.

GULL NUMMER 15: Michael Phelps (t.v.) og lagkameratene feirer gullmedaljen på 4x200 meter fri - 27-åringens 15. gullmedalje i OL-sammenheng. Foto: HANNIBAL/EPA/NTB scanpix
GULL NUMMER 15: Michael Phelps (t.v.) og lagkameratene feirer gullmedaljen på 4x200 meter fri - 27-åringens 15. gullmedalje i OL-sammenheng. Foto: HANNIBAL/EPA/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): Skuffelsen Michael Phelps eventuelt måtte ha følt etter å ha blitt slått med fem hundredeler av Chad le Clos på 200 meter butterfly ble ytterst kortvarig.

- Selvfølgelig hadde jeg ønsket meg et bedre utfall på 200 meter butterfly. Det er surt å være gjenstand for å bli slått på innslaget. Chad svømte et strålende løp... Det var mitt siste, og jeg skulle likt å ha vunnet det, men 1.53 blank er ikke noen dårlig tid, sier Phelps etter bare å ha vært noen centimeter unna å bli den første svømmeren på herresida som vant en OL-øvelse tre ganger på rad.

Bare minutter etter at han hadde mottatt sin sølvmedalje på seierspallen - hans 18. OL-medalje i løpet av tidenes olympiske karriere - måtte 27-åringen på ny i aksjon som ankermann på USAs lag på 4x200 meter fri.

Takket lagkameratene Takket være lagkameratene Ryan Lochte, Conor Dwyer og Ricky Berens, ble det en sjarmøretappe på vei mot hans 15. gullmedalje, den første i London.

- Jeg sa til dem at «dere har å gi meg en stor ledelse», og de ga meg det. Så det var bare å henge i. Jeg takket dem for at de ga meg muligheten til å få oppleve dette øyeblikket. Det har vært en helt utrolig karriere, men jeg har fortsatt et par løp igjen, sier en glisende Phelps, ifølge USA Today.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer