- Historisk poeng

Japan fikk bare med seg ett poeng mot Belgia, men vant mange fotballhjerter.

Selv om Japan rotet bort 2-1-ledelsen og i tillegg fikk et mål annullert var landslagssjef Philippe Troussier godt fornøyd.

- Vi kan se på dette poenget som historisk fordi det er det første Japan har tatt i VM, sier Troussier.

Etter en spillemessig ganske svak første omgang, ble det en real fotballfest for de 56 000 tilskuerne i Saitama etter pause.

Belgierne gikk fortjent nok opp i ledelsen etter et nydelig brassespark signert Marc Wilmots, men da tok fotballfesten av.

Først utliknet Suzuki for Japan, og kampen åpnet seg skikkelig opp. Så stormet Inamoto gjennom det som var av belgisk forsvarsverk og banket ballen bak De Vlieger i målet.

Japan hadde flere muligheter til å øke ledelsen, og jaktet intenst på en avgjørelse. Men Belgia svarte.

Belgia hadde dominert luftrommet gjennom hele kampen, og etter en corner ble Peter Van der Heyden spilt helt fri. Alene med Narazaki lobbet han ballen enkelt inn til 2-2.

Resten av kampen bølget fram og tilbake, og Japan var nærmest seieren med en ny scoring fra Inamoto noen minutter før slutt. Helt uforståelig fikk Belgia et frispark i egen sekstenmeter, og målet ble annullert.

Men alt i alt var uavgjort et greit resultat, og VM-drømmen lever videre for vertsnasjonen. - Jeg er fornøyd fordi alt fortsatt er mulig i de neste to kampene og jeg tror vi har en god sjanse, sier Troussier.

  • Japan har vært med i VM en gang tidligere - for fire år siden. Da tapte laget alle tre kampene.
1-0: Marc Wilmots jubler etter å sendt Belgia i ledelsen mot Japan.
2-1: Inamoto er ikke mindre jublende etter å ha sendt laget og 56 000 hjemmefans til himmels med 2-1-scoringen.