Casper Ruud

Historisk Ruud til semifinale

Det ble dramatisk, men Casper Ruud (23) slo til slutt Holger Rune (19). Nordmannen er dermed klar for semifinalen i French Open.

TIL FINALE: Casper Ruud (23) tok seg til en sensasjonell semifinale i French Open, etter en dramatisk kamp mot danske Holger Rune (19). Danskens oppførsel under og etter kampen får stor oppmerksomhet. Bilder fra Discovery+. Se semifinalen på Discovery+ fredag 3. juni. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Casper Ruud - Holger Rune (6-1, 4-6, 7-6, 6-3)

Casper Ruud var forhåndsfavoritt til kampen mot den danske sensasjonen Holger Rune i kvartfinalen i French Open og han innfridde forventingene på mesterlig vis.

I løpet av det som ble en dramatisk kamp viste Ruud mer rutine enn den danske 19-åringen og vant til slutt kampen. Han slo dansken 6-1, 4-6, 7-6 6-3 og er dermed i sin første grand slam-semifinale noensinne.

- Det var mye nerver i løpet av dagen når man måtte vente så lenge. Jeg startet bra, men Holger kjempet seg bra tilbake og hevet spillet sitt. Det ble en skikkelig tøff kamp til slutt, sa Ruud til arrangøren rett etter kampen.

Sint motstander

Hans danske motstander viste svært mye følelser under kampen og var tydelig irritert flere ganger. På et tidspunkt så det ut som han til og med sendte sin egen mor vekk fra tribunen.

SKREK: Danske Holger Rune skrek mot tribunen under French Open-kvartfinalen mot Casper Ruud. Så forlot moren hans publikum. Bilder fra Discovery+. Se semifinalen av French Open på Discovery+ fredag 3. juni. Vis mer

I det tredje setter brøt Ruud serven til Rune og dansken slo racketen sin i bakken før han satte seg på benken. Der begynte å rope opp mot tribunen der moren satt. Han ropte «forlat» flere ganger og moren gikk etter hvert fra tribunen. Flere norske og danske medier rapporterte at det var moren han rettet ropene mot.

Etter kampen avviser Rune nettopp det.

- Jeg sa ikke til moren min at hun skulle forlate stadion. Det var ikke derfor. Det var en helt annen person, så det er feil, sier Rune i et intervju med Eurosport gjengitt av danske TV 2.

Ruud var på sin side ikke særlig imponert oppførselen den unge dansken viste i løpet av kampen.

- Jeg kjenner ikke Holger personlig, men har sett på TV at det kan være mye drama til tider. Han er ung og ny og det kan skyldes, men når man er på en stor scene er det kanskje på tide å vokse opp litt, sier Ruud til pressen etter kampen ifølge NRK og fortsetter:

- Det er andre spillere som også kan bli frustrert og sinna og knuse racketer, men jeg synes det går an å vise litt respekt for motstanderen og i mine øyne står det ikke så mye respekt av det han gjorde i dag.

GA RUUD KAMP: Danske Holger Rune. Foto: AFP/NTB
GA RUUD KAMP: Danske Holger Rune. Foto: AFP/NTB Vis mer

Stor norsk dag

Ruud brukte også intervjuet etter kampen til å sende lykkeønsker til Ulrikke Eikeri.

- Det er en stor dag for norsk tennis. Ulrikke Eikeri er i finalen i mixed doubles og er ett steg foran meg. Jeg ønsker hun lykke til i morgen, fortsatte Ruud.

Eikeri og makkeren Joran Vliegen slo Nicole Melichar-Martinez og Kevin Krawietz i semifinalen med 2-1 i sett i mixed double. I torsdagens finale venter Ena Shibahara, Japan og Wesley Koolhof, Nederland.

For Casper Ruuds del blir det semifinale mot den kroatiske 33-åringen Marin Cilic.

TIL FINALE: Norge Ulrikke Eikeri. Foto: AFP/NTB
TIL FINALE: Norge Ulrikke Eikeri. Foto: AFP/NTB Vis mer

Slik gikk kampen

Det ble en perfekt start på kampen for nordmannen, som virkelig imponerte. Han vant det første settet 6-1. Det så dermed tidlig ut til å bli en drømmedag på jobben for Ruud.

- Det er helt vilt det nivået han spiller på nå, utbrøt Eurosports kommentator Svein-Espen Olsen.

Men i det andre settet fikk han mer motstand av Rune.

Dansken våknet virkelig til liv etter tre games og vant til slutt settet 6-4. Dermed var duoen like langt etter to sett.

Det tredje settet skulle bli svært dramatisk.

Ikke bare kunne det se ut som Rune kastet sin egen mor fra tribunen, men det ble også svært jevnt.

TAKKET FOR SEG: Holger Rune måtte se seg slått av Casper Ruud. Foto: AP/NTB
TAKKET FOR SEG: Holger Rune måtte se seg slått av Casper Ruud. Foto: AP/NTB Vis mer

Spillerne fulgte hverandre tett hele veien og settet gikk til tiebreak. Der viste Ruud styrke og vant imponerende 7-2 og tok ledelsen 2-1 i sett.

Seieren i det tredje settet var svært viktig og Ruud tok tilbake kontrollen i kampen. Han vant etter hvert det fjerde settet 6-3 og kunne slippe jubelen løs i Paris.

I semifinalen møter Ruud 33-åringen Marin Cilic. Tidligere onsdag slo han Andrej Rubljov i et langt sett.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer