Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sandvolleyball-bragd i Sveits

Historisk seier: - Et stort øyeblikk for norsk sandvolleyball

Ikke siden 1998 har et norsk par vunnet i verdensserien.

SEIER: Christian Sørum (på bildet) og hans makker Anders Mol tok Norges første seier i verdensserien på 20 år. Arkivfoto. Foto: volleyball.no
SEIER: Christian Sørum (på bildet) og hans makker Anders Mol tok Norges første seier i verdensserien på 20 år. Arkivfoto. Foto: volleyball.no Vis mer

Tidligere i dag vant den norske duoen 2-1 mot rutinerte Jacob Gibb (42) og Taylor Crabb (26) fra USA i en høydramatisk semifinale.

Det ga billett til finalen lørdag kveld og en fantastisk mulighet til å ta Norges første seier i verdensserien siden 1998. Den gangen var det Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen vant over brasilianerne Pará og Guilherme i Berlin.

I finalen møtte Anders Mol og Christian Sørum spanske Adrian Gavira og Pablo Herrera. Nordmennene er rangert som nummer sju i verden, mens spanjolene er nummer fire på rankingen, og måtte derfor tåle favorittstempelet.

Suverent førstesett

De to parene har tidligere trent sammen i Tenerife og kjente hverandre godt fra før. Den fordelen dro det norske paret størst nytte av i det første settet.

De meriterte spanjolene slet med å finne ut av Norges forsvar, og gang på gang ble ballen blokkert ved nettet.

Det var Mol og Sørum som mottok størst jubel fra publikum, og da den avgjørende ballen i det første settet ble satt eksploderte det. Norge vant settet 21-18.

- De har dominert fullstendig. Dette kan være et stort øyeblikk for norsk sandvolleyball, slo kommentatorene fast.

- Minner om Svindal og Jansrud

To meter høye Anders Mol var bare ett år da Norge vant i 1998. Christian Sørum var drøye tre år.

Nå er de blitt 21 og 22 år gamle, men den unge alderen til tross; de to nordmennene viste ingen tegn på manglende rutine og fortsatte å kjøre over spanjolene i det andre settet.

- Disse nordmennene minner meg om Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud, da de var tidlig i 20-åra, mente kommentatorene om Norges nye sandvolleyballhåp.

Etter nok en maktdemonstrasjon vant Mol og Sørum det andre settet med knusende 21-12. Seieren gir 40 000 dollar i premiepenger - rundt 325 000 norske kroner.

Prestisjeturnering

Majorturneringen gir også nordmennene viktige rankingpoeng for å sikre en plass i World Tour Final i august.

Det er sesongavslutningen til verdensserien, hvor bare de ti beste lagene i verden får være med.

Mol/Sørum er i dag rangert som nummer sju i verden, og har gode muligheter til å få bli med i det gjeveste selskapet.

Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide vant verdensserien i 1994/1995.