Historisk seier for Hermansson

I natt ble Jack Hermansson (30) historisk som første «nordmann» som har vunnet en hovedkamp i UFC.

SEIRET: Jack Hermansson vant mot brasilianske Jacare under UFC-stevnet i Florida i natt. Video: Viaplay Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Jack Hermansson møtte i natt Ronaldo Souza, bedre kjent som Jacare i MMA-sirkusets svar på Champions League, UFC, i Florida.

Og etter fem runder med blod og svette seiret norsk-svenske Hermansson.

- Jeg er veldig glad, og bare litt sliten. Jeg er glad for å være her og vise hver eneste i verden som følger MMA at jeg er en som må regnes med. Jeg er en tittelutfordrer, sier Hermansson da han ble intervjuet i buret like etter den heftige kampen.

Jacare var på forhånd rangert som som nummer tre i UFCs mellomvektsklasse, mens Hermansson var rangert som nummer ti. En seier ville dermed sende Hermansson helt til verdenstoppen.

- Nesten dødd

- For en kamp. Se så slitne gutta er. De satset alt på denne kampen, og døde nesten der inne, sier UFC-kommentator Dominick Cruz etter at kampen er over.

Foran titalls millioner TV-seere kom Hermansson inn ringen mens han holdt et norsk og svensk flagg over hodet.

Hermansson, som er født i Sverige, har bodd i Norge siden han var 18 år.

- Det ble en veldig tøff kamp, men jeg kom meg ut av det uten noen brudd. Jeg har noen kuler her og der, og det har gått ganske hardt utover den ene tommelen, sier Hermansson da Dagbladet snakker med ham like før leggetid amerikansk tid.

Hermansson gikk aggressivt til verks og dominerte i begynnelsen av den første runden og tok ledelsen 10-9.

SEIRET: Jack Hermansson vant mot brasilianske Jacare under UFC-stevnet i Florida i natt. Foto: Michael Reaves/Getty Images/AFP
SEIRET: Jack Hermansson vant mot brasilianske Jacare under UFC-stevnet i Florida i natt. Foto: Michael Reaves/Getty Images/AFP Vis mer

- Jacare virker litt våpensky. Hermansson ender på topp og de bare drar det ut. Hermansson vinner runden lett, skriver nettstedet Bloodyelbow.com om runde to, som også ender 10-9.

I tredje runde slår Jacare tilbake med en solid høyre hook og vinner 10-9. Men i fjerde runde er Hermansson til bake. Jacare begynner å blø neseblod. Etter å ha fått inn noen harde slag vinner Hermansson runden. Så vinner han også den siste og ender på 49-46 totalt. En historisk prestasjon.

- Fantastisk

– Alt jeg kan vinne, kan jeg også tape. Det er sånn jeg ser på det. Taper jeg har jeg mistet den muligheten jeg fikk, sa Hermansson til Viasport før kampen.

- Det er fantastisk å være her, og jeg kan ikke vente med å vise verden hvem jeg er, sa Hermansson i en video han selv har lagt ut på Instagram.

Jacare, som går under kallenavnet «krokodillen», har lenge vært aktuell for en tittelkamp i mellomvektsklassen i UFC, men i en alder av 39 år har brasilianeren fortsatt ikke fått sjansen.

Ifølge den anerkjente MMA-journalisten Brett Okamoto, som er skribent for rettighetsinnehaver ESPN, var Jacare blitt lovet en framtidig tittelkamp hvis han slo Hermansson.

KRITISERT: MMA-stjerna er i hardt vær etter en video av det flere omtaler som hån av hjemløse. Norske Jack Hermansson er en av dem som reagerer med avsky. Vis mer