HISTORISK GULL: Torstein Horgmo vant sitt tredje gull i X-Games Big Air etter en fantastisk avslutning på finalen. Foto: ESPN
HISTORISK GULL: Torstein Horgmo vant sitt tredje gull i X-Games Big Air etter en fantastisk avslutning på finalen. Foto: ESPNVis mer

Historisk seier for Horgmo i X-Games

I en spennende finale klinket Torstein Horgmo (25) til i siste hopp og ble historisk med sitt tredje Big Air-gull i Vinter-X-Games fredag kveld.

I aller siste forsøk snek nordmannen seg til topps på resultatlista. Han landet det mye omtalte trikset triple cork både med venstre- og høyrefoten først i Big Air-finalen.

Horgmo var meget overrasket over seieren. Snowboardstjernen trodde tiden var gått ut, men fikk et siste og avgjørende forsøk som ordnet X-Games-gull nummer tre.

- Dette var det sykeste noensinne. Jeg skjønner ikke en «skit» nå. Jeg fikk heldigvis et siste forsøk. Det er den sykeste finalen jeg har vært med på, og med tanke på nivået er denne seieren min beste i X-Games, sa Horgmo til TV 2.

Toppscore I Big Air-finalen stiller seks kjørere til start, og utøverne får gjøre så mange forsøk de klarer på 18 minutter. Poengsummen på de to beste triksene gjelder, og med maksimalsummen 50 poeng i siste forsøk kapret Horgmo seieren.

Trønderen endte på 94 poeng, samme poengsum som sølvvinner Mark McMorris. Canadieren var regjerende mester i øvelsen, mens Horgmo vant Big Air-gullet i 2011 og 2008. I 2010 og 2009 endte han på sølvplass.

- Alle er i ekstase. To nordmenn på pallen i en X-Games-finale som kan beskrives som den mest grensesprengende i snowboardhistorien, sier landslagssjef Thomas Harstad i en pressemelding.

Sandbech tok bronse Den ferske vinneren nemlig var ikke den eneste nordmannen som gjorde det sterkt under finalen i Aspen, Colorado.

19-årige Ståle Sandbech snappet bronsen etter å ha ledet før Horgmo og McMorris leverte stålende avslutninger. Sandbech leverte 49 og 42 poeng i sin beste forsøk, og hele 23 poeng skilte ned til 4.-plassen.

- Det var en ufattelig deilig følelse å gå opp på pallen i dag. For meg er dette det største som har skjedd hittil. Jeg har alltid hatt en drøm om å være en del av X-Games, og i dag gikk drømmen i oppfyllelse, sa Sandbech.

Den tredje nordmannen i finalen, Ulrik Badertscher, ble nummer fem.

(NTB)