HISTORISK SEIER: Norge vant en historisk seier i nasjonscupen i sprangridning. Geir Gulliksen (f.v.), Morten Djupvik, Stein Endresen og Tony André Hansen har alle bidratt til seieren. Her er kvartetten under OL i Beijing der de tok bronsemedalje i laghoppingen - en medalje de seinere mistet da Hansens hest Camiro testet positivt på et dopingmiddelet capsaicin.Foto: SCANPIX/REUTERS/Caren Firouz
HISTORISK SEIER: Norge vant en historisk seier i nasjonscupen i sprangridning. Geir Gulliksen (f.v.), Morten Djupvik, Stein Endresen og Tony André Hansen har alle bidratt til seieren. Her er kvartetten under OL i Beijing der de tok bronsemedalje i laghoppingen - en medalje de seinere mistet da Hansens hest Camiro testet positivt på et dopingmiddelet capsaicin.Foto: SCANPIX/REUTERS/Caren FirouzVis mer

Historisk seier til sprangrytterne

Vant nasjonscupen.

Det norske laget i sprangridning har tatt en historisk seier i nasjonscupen. Det betyr at laget er klar for finalen i Barcelona 20. september.

- En historisk og særdeles gledelig seier, sier Geir Gulliksen som har ridd på det norske landslaget i 30 år.

Norge har ikke deltatt i alle laghoppingene i nasjonscupen, men det er blitt poeng hver gang det norske laget har deltatt. Det er blitt tre andreplasser, to tredjeplasser, en femte- og en åttendeplass.

Ved siden av veteranen Geir Gulliksen har følgende norske vært med på nasjonshoppingen i år: Tony André Hansen, Morten Djupvik, Stein Endresen, Connie Bull, Line Raaholt, Nina Braaten, John Gunnar Knutsen, Ole Kristoffer Meland, Jan Auen Hafskjold og Christian Anfinnsen Øien.

Norge deltok ikke i den siste nasjonshoppingen i Istanbul i helgen. Ingen kunne ta fra Norge sammenlagtseieren, og Spania endte to poeng bak.

Nå skal to europeiske- og to ikke-europeiske lag kjempe om to plasser i neste års superliga. Canada og Spania blir de tøffeste utfordrerne det norske laget hart.

- Vi har slått Spania ved flere anledninger i år, også i de to siste europamesterskapene. vi skal gi dem skikkelig konkurranse i Barcelona. Canada blir nok den hardeste utfordreren, men først skal vi ri nasjonshopping mot Canada og de andre sterke nasjonene i verdens flotteste arena i Calgary, sier Gulliksen.

Tony André Hansen deltar ikke i Calgary fordi samboeren venter barn. Dermed blir Norges lag bestående av Stein Endresen, Geir Gulliksen, Morten Djupvik og Connie Bull. Etter den prestisjetunge konkurransen i OL-byen fra 1988, skal de reise rett videre til Barcelona og finalen i FEI Nations Cup.

(NTB)