Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Historisk seier til sprangrytterne

Vant nasjonscupen.

HISTORISK SEIER: Norge vant en historisk seier i nasjonscupen i sprangridning. Geir Gulliksen (f.v.), Morten Djupvik, Stein Endresen og Tony André Hansen har alle bidratt til seieren. Her er kvartetten under OL i Beijing der de tok bronsemedalje i laghoppingen - en medalje de seinere mistet da Hansens hest Camiro testet positivt på et dopingmiddelet capsaicin.Foto: SCANPIX/REUTERS/Caren Firouz
HISTORISK SEIER: Norge vant en historisk seier i nasjonscupen i sprangridning. Geir Gulliksen (f.v.), Morten Djupvik, Stein Endresen og Tony André Hansen har alle bidratt til seieren. Her er kvartetten under OL i Beijing der de tok bronsemedalje i laghoppingen - en medalje de seinere mistet da Hansens hest Camiro testet positivt på et dopingmiddelet capsaicin.Foto: SCANPIX/REUTERS/Caren Firouz Vis mer

Det norske laget i sprangridning har tatt en historisk seier i nasjonscupen. Det betyr at laget er klar for finalen i Barcelona 20. september.

- En historisk og særdeles gledelig seier, sier Geir Gulliksen som har ridd på det norske landslaget i 30 år.

Norge har ikke deltatt i alle laghoppingene i nasjonscupen, men det er blitt poeng hver gang det norske laget har deltatt. Det er blitt tre andreplasser, to tredjeplasser, en femte- og en åttendeplass.

Ved siden av veteranen Geir Gulliksen har følgende norske vært med på nasjonshoppingen i år: Tony André Hansen, Morten Djupvik, Stein Endresen, Connie Bull, Line Raaholt, Nina Braaten, John Gunnar Knutsen, Ole Kristoffer Meland, Jan Auen Hafskjold og Christian Anfinnsen Øien.

Norge deltok ikke i den siste nasjonshoppingen i Istanbul i helgen. Ingen kunne ta fra Norge sammenlagtseieren, og Spania endte to poeng bak.

Nå skal to europeiske- og to ikke-europeiske lag kjempe om to plasser i neste års superliga. Canada og Spania blir de tøffeste utfordrerne det norske laget hart.

- Vi har slått Spania ved flere anledninger i år, også i de to siste europamesterskapene. vi skal gi dem skikkelig konkurranse i Barcelona. Canada blir nok den hardeste utfordreren, men først skal vi ri nasjonshopping mot Canada og de andre sterke nasjonene i verdens flotteste arena i Calgary, sier Gulliksen.

Tony André Hansen deltar ikke i Calgary fordi samboeren venter barn. Dermed blir Norges lag bestående av Stein Endresen, Geir Gulliksen, Morten Djupvik og Connie Bull. Etter den prestisjetunge konkurransen i OL-byen fra 1988, skal de reise rett videre til Barcelona og finalen i FEI Nations Cup.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling