Historisk seier til sprangrytterne

Vant nasjonscupen.

HISTORISK SEIER: Norge vant en historisk seier i nasjonscupen i sprangridning. Geir Gulliksen (f.v.), Morten Djupvik, Stein Endresen og Tony André Hansen har alle bidratt til seieren. Her er kvartetten under OL i Beijing der de tok bronsemedalje i laghoppingen - en medalje de seinere mistet da Hansens hest Camiro testet positivt på et dopingmiddelet capsaicin.Foto: SCANPIX/REUTERS/Caren Firouz
HISTORISK SEIER: Norge vant en historisk seier i nasjonscupen i sprangridning. Geir Gulliksen (f.v.), Morten Djupvik, Stein Endresen og Tony André Hansen har alle bidratt til seieren. Her er kvartetten under OL i Beijing der de tok bronsemedalje i laghoppingen - en medalje de seinere mistet da Hansens hest Camiro testet positivt på et dopingmiddelet capsaicin.Foto: SCANPIX/REUTERS/Caren Firouz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det norske laget i sprangridning har tatt en historisk seier i nasjonscupen. Det betyr at laget er klar for finalen i Barcelona 20. september.- En historisk og særdeles gledelig seier, sier Geir Gulliksen som har ridd på det norske landslaget i 30 år.

Norge har ikke deltatt i alle laghoppingene i nasjonscupen, men det er blitt poeng hver gang det norske laget har deltatt. Det er blitt tre andreplasser, to tredjeplasser, en femte- og en åttendeplass.

Ved siden av veteranen Geir Gulliksen har følgende norske vært med på nasjonshoppingen i år: Tony André Hansen, Morten Djupvik, Stein Endresen, Connie Bull, Line Raaholt, Nina Braaten, John Gunnar Knutsen, Ole Kristoffer Meland, Jan Auen Hafskjold og Christian Anfinnsen Øien.

Norge deltok ikke i den siste nasjonshoppingen i Istanbul i helgen. Ingen kunne ta fra Norge sammenlagtseieren, og Spania endte to poeng bak.Nå skal to europeiske- og to ikke-europeiske lag kjempe om to plasser i neste års superliga. Canada og Spania blir de tøffeste utfordrerne det norske laget hart.- Vi har slått Spania ved flere anledninger i år, også i de to siste europamesterskapene. vi skal gi dem skikkelig konkurranse i Barcelona. Canada blir nok den hardeste utfordreren, men først skal vi ri nasjonshopping mot Canada og de andre sterke nasjonene i verdens flotteste arena i Calgary, sier Gulliksen.Tony André Hansen deltar ikke i Calgary fordi samboeren venter barn. Dermed blir Norges lag bestående av Stein Endresen, Geir Gulliksen, Morten Djupvik og Connie Bull. Etter den prestisjetunge konkurransen i OL-byen fra 1988, skal de reise rett videre til Barcelona og finalen i FEI Nations Cup.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer