Historisk seier

Larvik kan tjene over én million kroner på Champions League. I går sikret laget semifinaleplass, tross partiske dommere og at Kristine Duvholt Havnås (28) ble skadd.

- Vi kommer til å tjene rundt 200000 kroner på semifinalen. Vinner vi finalen, vil klubben tjene over én million kroner, sier daglig leder Tor Odvar Moen til Dagbladet.

Larvik brøt i går en barriere. Laget ble første norske klubb til å nå semifinalen i Champions League. Og mye av æren for det bør banens beste spiller, Tonje Larsen, få.

- Tonje gjør en kjempekamp i dag. Det er viktig at noen tar kontrollen når en så viktig spiller som Kristine blir skadet, sier trener Ole Gustav Gjekstad til Dagbladet.

Borte-dommere

Larvik ledet over Valencia-laget hele kampen. Bortelaget spilte overraskende usikkert og nervøst i første omgang, og stjernespillere som Natalja Morskova og Tatjana Medved rotet bort ballen opptil flere ganger. Men gjestene hadde dommerne på sin side, og fikk seks lette mål på straffekast - mens Larvik fikk bare ett.

- Jeg ble frustrert over dommerne. Og stemningen var til tider amper. Men vi skal ikke klage så lenge vi vinner, sier Gjekstad, som brølte av sinne flere ganger etter feilaktige dommeravgjørelser.

- De dømte straffekast på ting som aldri ville ha blitt straffe her hjemme, sier Kristine Duvholt Havnås.

Men kampens stjernespiller lot seg ikke affisere av de to tyske dommerne. Tonje Larsen scoret 11 mål under gårsdagens dramatiske kamp - og det til tross for at hun ble utvist to ganger. Etter hver utvisning kom hun tilbake og dundret ballen i mål. 28-åringen, som lenge har slitt med en kneskade, er nå i storform.

- Det spiller ikke noen rolle hvem som scorer målene. Det viktigste er at vi vinner. Jeg har tro på at vi kan lykkes. Ingen husker et semifinalelag. Vi satser på å nå finalen, sier Larsen.

- Kan vinne finalen

I morgen vil Larvik få vite hvilket lag de møter i semifinalen. Men Gjekstad er ikke så opptatt av hvilket lag klubben møter.

- Vi har nå nådd målet for sesongen. Den største utfordringen blir nå å ikke være fornøyd med å komme til semifinalen, men å rette blikket framover mot finalen, sier han.

- Hvordan ser du på sjansene til å nå en finale?

- Jeg tror vi har en mulighet til å slå alle. Vi kan vinne, det har jeg sagt hele tida, sier Larvik-trener Gjekstad.

I SKUDDØYBLIKKET: Tonje Larsen var Larviks beste spiller i går. - Det var en tøff kamp, men derfor var det ekstra gøy å vinne, sier Larsen. Semifinalene, som spilles 13. og 21. april, trekkes i morgen.