LEKTE: Manchester United hadde full kontroll mot Aston Villa. Foto: Shaun Botterill / Pool via REUTERS / NTB Scanpix
LEKTE: Manchester United hadde full kontroll mot Aston Villa. Foto: Shaun Botterill / Pool via REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Historisk seier

Manchester United har vunnet med tre mål eller mer i fire kamper på rad. Det har ingen andre gjort siden Premier League-oppstarten i 1992.

Publisert
  • Aston Villa - Manchester United 0-3 (0-2)

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United er i storform om dagen, og stilte med samme lagoppstilling for tredje kamp på rad. Likevel hadde ikke United råd til å tape, ettersom Leicester og Chelsea fortsatt ligger foran dem på tabellen.

Og Solskjærs menn innfridde til de grader. Den forløsende 1-0-scoringen var en kontroversiell en. Bruno Fernandes skaffet straffe etter å ha gått i bakken, men mange mener at det heller burde blitt frispark til Aston Villa.

Etter scoringen herjet United, med scoringer av Mason Greenwood og Paul Pogba. Sistnevnte fikk sin første scoring for sesongen.

Med nok en seier som inneholdt en ledelse på tre eller flere scoringer, betydde det at Solskjærs menn er historiske, noe TV 2-kommentator Øyvind Alsaker poengterte. De er første klubb i Premier League-historien som vinner med «kalassifre» i fire kamper på rad.

Fernandes med ville tall

Til tross for den gode formen til United, var det Aston Villa som fikk den beste starten på oppgjøret. Jack Grealish fikk en bra mulighet til å sette inn 1-0 etter et godt slått innlegg, men ballen havnet utenfor.

TV 2s kommentatorer Øyvind Alsaker og Nils Johan Semb poengterte at Aston Villa faktisk spilte Solskjærs gutter lave.

Like etter en drikkepause fikk Villa nok en stor sjanse. Trezeguet fikk god plass på vei mot Uniteds felt. Hans skudd var godt, men gikk via stolpen og ut.

Etter en periode med Villa-press fikk United sin mulighet. Bruno Fernandes forsøkte en piruett inn i feltet til Villa. Han ble felt, og fikk straffespark.

Flere virket ikke å være helt enig i straffesparket, ettersom det kunne blitt dømt frispark mot Fernandes, i stedet for straffespark for United.

Fernandes tok straffesparket selv, og satte den sikkert i nettet. Nysigneringen fortsetter å levere, med andre ord.

- Han har tatt nivået på strak arm, og framstår som en av ligaens største profiler, sa Nils Johan Semb, som åpenbart virket begeistret over det han så fra Fernandes.

Med scoringen hadde Fernandes vært involvert i 12 (seinere 13) scoringer på 10 kamper siden han kom til klubben. Det må man vel kunne kalle en drømmestart på United-karrieren.

Stortalentet slo til

Etter scoringen fikk United et overtak, og Greenwood var nære å sette 2-0 etter et godt skudd like utenfor 16-meteren. Skuddet ble imidlertid reddet av Pepe Reina.

Fernandes var også fryktelig nære å doble ledelsen for United. Han fikk et godt innlegg fra venstre, og headet ballen like over målet til Reina.

Like før hvilen var unge Greenwood frampå igjen. Nok en gang forsøkte han utenfor 16-meteren, og denne gangen banket han ballen i nettet med høyrebeinet sitt. Dermed sto det 2-0 til pause.

Pogba scoret endelig

Like etter hvilen var vi centimeter fra å få en usannsynlig målscorer. Det var Rashford som først leverte en frekk innleggsfinte, for så å slå inn mot Wan-Bissaka på bakre stolpe. Høyrebacken headet ballen like utenfor målet, og var svært nære å sette sitt første United-mål.

Ti minutter seinere var det Pogbas tur til å lade kanonen. Pogba fikk ballen utenfor 16-meteren, og plasserte ballen flott til høyre for Reina. Dermed sto det 3-0, og seieren virket meget sikker.

Dette var Pogbas første scoring denne sesongen, noe som må være gledelig for både franskmannen og Solskjær.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer