Historisk Sjvedova leverte tidenes første «golden set»

Vant samtlige 24 poeng i førstesettet.

UVANLIG: Jaroslava Sjvedova vant samtlige 24 poeng i første sett i kampen mot Sara Errani. Foto: SCANPIX/REUTERS/Suzanne Plunkett
UVANLIG: Jaroslava Sjvedova vant samtlige 24 poeng i første sett i kampen mot Sara Errani. Foto: SCANPIX/REUTERS/Suzanne PlunkettVis mer

Jaroslava Sjvedova overrasket stort da hun slo 10.-seedede Sara Errani ut av Wimbledon. Underveis leverte hun tidenes første «golden set» i en Grand Slam-turnering i tennis.

Kasakhstaneren vant samtlige 24 poeng og tapte ingen i førstesettet som hun vant 6-0. Det har ingen klart før henne i Grand Slam-sammenheng, og bragden hjalp den 65.-rankede jenta til å ta en imponerende seier.

Hun var ikke like overlegen i annet sett, men vant 6-4 og avanserte til 4. runde på gresset i London.

- I dag la jeg et gullegg, skrev Sjvedova på sin Twitter-konto.

Hun møter hardtslående Serena Williams i neste kamp. Amerikaneren gjorde sitt for å tone ned snakket om det «gylne» settet.

- Jeg visste ikke engang at det eksisterte og lurte hva det betydde. Først trodde jeg hun hadde vunnet alle fire (Grand Slam-turneringene) og OL, men det kunne ikke være mulig. Det er den eneste gylne tingen jeg vet om, sa Williams og la til at hun skal unngå å kopiere Errani.

- Forhåpentligvis makter jeg å vinne et poeng i settet. Så får vi ta det derfra, spøkte den tidligere verdenseneren.

Den eneste spilleren som har klart et «golden set» tidligere var amerikanske Bill Scanlon i 1983. Han tok alle 24 poengene i et sett da han slo Marcos Hocevar 6-2, 6-0 i en kamp i Florida.

(NTB)