Historisk smell for Manchester United

Aldri før har Manchester United tapt med fire mål eller mer sammenlagt i europacupsluttspill. Det viser hvor langt unna de er de beste, sier Gary Neville.

SKUFFET: David de Gea tabbet seg ut på det andre målet til Lionel Messi, og etter det var Ole Gunnar Solskjærs mannskap aldri i nærheten av å ta seg videre til semifinale i Champions League. Foto: Josep LAGO / AFP
SKUFFET: David de Gea tabbet seg ut på det andre målet til Lionel Messi, og etter det var Ole Gunnar Solskjærs mannskap aldri i nærheten av å ta seg videre til semifinale i Champions League. Foto: Josep LAGO / AFPVis mer

På Camp Nou ble Ole Gunnar Solskjær og Manchester Uniteds drøm om en ny Champions League-tittel, 20 år etter at nordmannen selv fikset trofeet på samme stadion, effektivt stoppet.

To scoringer av Lionel Messi, samt en fra Philippe Coutinho var mer enn nok til å stoppe et Manchester United-lag, som etter de fem første minuttene hadde svært lite å stille opp med mot katalanerne.

- Hvis vi ønsker å komme tilbake til Manchester Uniteds virkelige nivå og tradisjoner er vi nødt til å kunne utfordre Barcelona. De var et par nivåer bedre enn oss over disse to kampene, sa Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Flere United-spillere, i særdeleshet Ashley Young fikk gjennomgå i pressen etter tapet på Camp Nou.

SLAKTES: Champions League-eventyret til Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er over etter 4-0-tap sammenlagt mot Barcelona i kvartfinalen. Nå slaktes United-spillerne på børsen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Verste sammenlagttap i historien

Økonomisk er Manchester United et av få lag som kan konkurrere mot de to spanske gigantene i klubbfotball, men på gressmatta er Manchester-klubben for øyeblikket langt unna.

Ifølge Opta var tapet over de to kampene, med 0-4 sammenlagt, det verste i klubbens historie over en utslagsrunde i Europa.

- Dette er hvor United er for øyeblikket. Paris-resultatet var unormalt. Jeg sa før den kampen at United ikke hadde en sjanse og at de ville vinne en av 50 ganger. Det skjedde jo, men dette var en realitetssjekk, slik de siste ukene har vært. I kveld får man virkelig følelsen av hvor langt unna de er å være der de skal være, og det tror jeg Ole har visst noen måneder, sier Gary Neville til Bein Sports etter kampen.

Den tidligere Manchester United-spilleren var til stede på kampen som ekspertkommentator og var ikke imponert over det han så fra Manchester United etter de fem første minuttene. Neville mener Solskjær vil ha god nytte av hva han har sett over de to oppgjørene.

- Det er mye å lære ut av denne kampen for Manchester United-spillerne og trenerstaben. Rashford har lært seg nå hva elitenivået er når det kommer til klubbfotball, McTominay klarte seg godt på midtbanen over to kamper, sier Neville og fortsetter:

- Enkelte andre er rett og slett ikke gode nok. Trenere vil se at det er enorm skilnad mellom Europas beste lag og hvor Manchester United er for øyeblikket. Klubben trenger å fikse spilletroppen. Det er det ingen tvil om. Han trenger et helt nytt forsvar, mener jeg, fortsatte den gamle England- og United-høyrebacken.

Lover signeringer

Heller ikke Solskjær selv legger skjul på at Manchester United er et godt stykke unna der de ønsker å være blant fotballeliten i Europa. Men mens Neville mener nordmannen er nødt til å bytte ut hele forsvarsrekka uttalte Solskjær etter kampen at de ser på en eller to ny signeringer denne sommeren.

- Som jeg har sagt tidligere gjorde vi en strålende jobb med å komme til kvartfinale og tilbake i kampen om topp fire. Så har vi en jobb å gjøre for å rekonstruere stallen, men også det starter med spillerne og trenerne vi har, i tillegg til en eller to signeringer som vil skje denne sommeren, sier Manchester United-manageren ifølge Manchester Evening News.

SOLSKJÆR SPESIAL: Ole Gunnar Solskjær er tilbake på Camp Nou-gresset i Barcelona for første gang siden han avgjorde Champions leauge for 20 år siden. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

«De røde djevlene» har nå tapt fire strake bortekamper. Det skjer for første gang siden oktober 1999. Også de kampene var Solskjær involvert i.

Nå må nordmannen snu den negative trenden før de fem gjenstående ligakampene om Manchester United igjen skal være tilbake i Champions League neste sesong.

- Vi ønsker å spille i disse kampene også neste sesong, så nå har vi en meget viktig uke foran oss. Det er ikke noe poeng i å tenke på hva som kunne vært. Vi er nødt til å fokusere på uka foran oss, manet Solskjær etter tapet tirsdag.