REKORD DETTE ÅRTUSENET: Aldri før på 2000-tallet har Rosenborg hatt mer folk på serieåpninga på Lerkendal enn de hadde da Aalesund gjestet Trøndelag på mandag. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
REKORD DETTE ÅRTUSENET: Aldri før på 2000-tallet har Rosenborg hatt mer folk på serieåpninga på Lerkendal enn de hadde da Aalesund gjestet Trøndelag på mandag. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

Historisk stor oppslutning for Rosenborg

Satte rekord for årtusenet mot Aalesund.

(Dagbladet): Rosenborg sto i spissen for en markant tilskuerøkning i årets første runde i Tippeligaen sammenlignet med fjorårets åpningshelg.

På Lerkendal møtte 19 872 tilskuere opp til det som ble en trønderfest hvor hjemmelaget feide over Aalesund og vant 5-0.

Det er det største antallet personer hjemmelaget har hatt på en serieåpning dette årtusenet.

Det er kjempeartig! I Rosenborg har vi jo solide rekorder, både sportslig og hva gjelder publikum, så det er moro at vi aldri har hatt flere folk på åpningskampen , sier Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug til Dagbladet.

Foruten 16. mai-kampene er det bare møtet med Molde i 2013 som har hatt flere publikummere etter 2010.

Den daglige lederen tror at det er en kombinasjon av spillet Rosenborg har vist i treningskampene og andre stadionarrangementer på kampdagen som trekker trønderne til Lerkendal.

På mandag hedret klubben Odd Iversen med blant annet liveopptreden av Åge Aleksandersen, og i pausen entret Petter Northug matta.

- Selvfølgelig er det laget og deres spill som er hovedproduktet, men vi jobber for at folk skal trives og ønsker å komme tilbake. Jeg tror ikke vi nødvendigvis må vinne kamper for å trekke folk, men måten vi spiller fotball på er viktig for folk, forklarer Dyrhaug.

Sammen med de nesten 15 000 tilskuerne på Ullevål er de to storklubbene drivkraften bak veksten på årets første kampdag.

Før tirsdagens kamper, Molde-Odd og Lillestrøm-Start, mangler årets serieåpning 4 815 tilskuere på å tangere 2014-starten da drøyt 53 000 personer var på stadion.

Den vil bli slått med snaut 20 prosent da Lillestrøm og Molde rapporterer om at de forventer henholdsvis rundt 5000 mennesker på Åråsen og 9000 mennesker på Aker Stadion.

Neste mulighet for Rosenborg til å fylle Lerkendal er i tredje runde mot medaljeutfordrer Strømsgodset.

- Vi håper jo at det skal komme like mye folk, og jeg tror ikke det var noen som kjedet seg på Lerkendal i går. Forhåpentligvis skaper det entusiasme blant folk slik at de har lyst til å komme tilbake, smiler Dyrhaug.

Økning også for 1. divisjon I 1. divisjon var det også markant flere på serieåpninga sammenlignet med fjorårets første runde.

Totalt var det 18 362 tilskuere på de åtte kampene. Det er en oppgang på 55 prosent sammenlignet med fjoråret.

Fredrikstads hjemmekamp mot Brann dro mest folk med drøyt 8281 tilskuere. For laget fra plankebyen var det en solid oppgang sammenlignet med fjorårets serieåpning hjemme mot Tromsø, da var det 5 005 tilskuere som møtte opp.