Historisk Suzann

Suzann Pettersen hadde tre hovedmål for årets sesong: vinne europatouren, kvalifisere seg til Solheim Cup og USA-touren neste år. Hun klarte de to siste. - Nå er jeg veldig stolt og veldig glad, sier Suzann til Dagbladet.

Klokka 20.30 i går fikk golfesset par på hull 18, og gikk én over par på runden på Daytona Beach i Florida. Suzann var til slutt fire under totalt, og er klar for USA-touren neste år. En fantastisk prestasjon av oslojenta på bare 21 år.

- Det Suzann har gjort her borte er en historisk bragd, sier manager Jan Ove Nystuen til Dagbladet. - Å klare USA-kortet har langt fra vært noen walk over, det har vært en tøff jobb hele veien.

Spilt bra golf

Suzann kom til Florida sist søndag. Mandag kom treneren hennes Simon Holmes, og samme kveld sto de sammen og trente på driving-rangen.

- Jeg har hatt de personene rundt meg som jeg trenger, sier Suzann. - Og jeg har spilt bra golf alle dagene.

De to første rundene kunne scoren hennes vært betydelig bedre. Suzann storspilte, men puttene var ikke hennes beste venn.

- Men plasseringen spiller ingen rolle, sier Suzann. - De 23 beste her borte fikk kortet som gir adgang til samtlige turneringer.

LPGA-møtet i dag

Da Dagbladet snakket med Suzann i går kveld, var ikke hennes endelige plassering klar, men hun trodde selv at hun ble rundt ti.

- Akkurat nå skal jeg ta meg et par gode glass, sier Suzann med glede i stemmen. - Men allerede i dag skal jeg i møte med LPGA.

Golflivet til 21-åringen blir radikalt forandret. Denne sesongen har hun måttet planlegge på to kalendere, fordi hun har vært invitert til flere turneringer i USA i tillegg til europatouren, nå kan hun konsentrere seg om én.

- Jeg kommer til å starte opp i Australia i februar på europatouren, sier Suzann. - Så reiser jeg over til USA.

Til Australia kommer flere av jentene fra USA-touren. I år stilte både Annika Sörenstam og Carrie Webb.

Suzann forteller oss at hun kommer til Evian Masters, British Open, Conpaq Open, WPGA i Wales og hjemme (Norwegian Masters).

- Det er viktig å tenke poeng og Solheim Cup, sier Suzann. - Har du vært med der én gang, vil du gjerne være med flere ganger.

Hyggelig av Henrik

Suzann forteller at hun ville blitt veldig skuffet hvis hun ikke hadde klart å kvalifisere seg for USA-touren.

- Men hadde jeg ikke klart det, ville det bare betydd at jeg ikke var klar for det nå, sier Suzann.

Manager Nystuen synes Suzann har hatt en imponerende sesong, ikke minst med tanke på hennes sykdomsproblemer i sommer.

- Hun gjorde vel den aller største prestasjonen under siste dag i Solheim Cup, sier Jan Ove Nystuen til Dagbladet. - Suzann er blitt lagt merke til her borte, og hun er blitt veldig populær.

Når Dagbladet forteller Suzann om hva Henrik Bjørnstad har sagt om prestasjonen hennes, blir hun glad.

- Det er hyggelig å høre Henrik si det, for jeg støtter han i alt han foretar seg, sier Suzann til Dagbladet. - Men nå skal jeg ut og nyte at jeg har tatt et nytt steg på golfveien min.

TIL USA-TOUREN: Suzann Pettersen kvalifiserte seg for USA-touren neste år i Florida i går. I en alder av bare 21 år har hun stått for en historisk bragd. - Jeg har spilt bra golf alle dagene, sier Suzann til Dagbladet. Bildet er fra turneringen på Bogstad tidligere i år.