Historisk Tour-ledelse til afrikaner

- Det er en drøm som går i oppfyllelse.

HISTORISK: Daryl Impey er den første afrikaneren som får bære den gule trøya i rittet. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
HISTORISK: Daryl Impey er den første afrikaneren som får bære den gule trøya i rittet. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUDVis mer

Daryl Impey trillet inn like bak de største spurtkanonene på torsdagens sjette etappe i Tour de France. Dermed blir han den første afrikaneren som får gul trøye i rittet.

- Det er en utrolig følelse. Hvis noen hadde sagt at jeg ville oppelve dette i løpet av karrieren ville jeg sagt at de løy. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er en spesiell dag, sier Impey via TV 2 etter etappen.

EN DRØM: Daryl Impey forteller at det er en drøm som går i oppfyllelse når han nå har ledelsen i sammendraget. Foto: EPA/PETER KLAUNZER/NTB Scanpix
EN DRØM: Daryl Impey forteller at det er en drøm som går i oppfyllelse når han nå har ledelsen i sammendraget. Foto: EPA/PETER KLAUNZER/NTB Scanpix Vis mer

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff satt langt fremme da etappen til Montpellier måtte avgjøres med en spurt. Likevel klarte ikke de to norske rytterne å hamle opp med Lottos André Greipel, som sikret seg sin første etappeseier for året.

Bak spurterne trillet Daryl Impey inn i ro og mak. Sørafrikaneren lå før etappen på 2.-plass i sammendraget bak lagkamerat Simon Gerrans. Sistnevnte havnet langt bak i hovedfeltet og mister dermed den gule trøya til Impey. 28-åringen fra Johannesburg blir den første afrikaneren som får bære den gule ledertrøya i Touren.

Kristoff trillet over målstreken til 6.-plass, mens Boasson Hagen ble nummer 12. Lars Petter Nordhaug satt godt plassert i hovedfeltet.

(NTB)