Historisk trippel

Adam Malysz kan bli historisk søndag. Den dobbelte VM-vinneren fra Polen kan bli første utenlandske hopper med tre seirer i Holmenkollen.

Malysz slo gjennom da han som 18-åring vant Holmenkollrennet og sin første verdenscupseier i 1996. Han gjentok også bedriften i jubelsesongen 2001. Malysz kommer fra to strake seirer etter VM-gull i både storbakke og normalbakke.

Men flere nordmenn vil denne gangen være med på å hindre den lille polakken en ny Kollentriumf. Det har nemlig ikke vært tilfelle de siste ti årene. Men etter årets snuoperasjon er alt mulig.

Siden Espen Bredesen vant i 1993 er det arrangert åtte renn. Kristian Brendens 7. plass fra 1997 er best, mens Anders Bardals 21. plass i fjor er tidenes dårligste norske innsats.

Nå vil Tommy Ingebrigtsen og de andre norske landslagshopperne være med og sette sitt preg på resultatlisten på en helt annen måte.

Vil være med

- Vi har tenkt å være med denne gangen vi også. Det er jo jubileumsår og ti år siden sist vi vant med Espen i 1993. Dessuten er det 20 år siden Steinar Bråten vant, slår hoppsjef Jan-Erik Aalbu fast overfor NTB.

- Jeg håper naturligvis at vi kan få den fjerde norske vinneren denne sesongen. Husk at Tommy (Ingebrigtsen) og Lars (Bystøl) begge har vunnet kvalifiseringer til renn, men ikke fått det ut i selve rennet, sier Aalbu.

Tommy Ingebrigtsen skulle testet ut hoppdresser i Granåsen onsdag, men lå i stedet hjemme med feber. Ifølge treneren Geir Ole Berdahl behøver det ikke bety noe for hoppformen hans.

Naturlig favoritt

Adam Malysz er likevel en naturlig favoritt. Han har vist seg å klare å konservere formen godt når han først har funnet den. Men flere storfugler har forsøkt seg på trippelen tidligere og mislykkes.

Helmut Recknagel (vinner i -57 og -60), Vladimir Belusov (-60 og -70), Matti Nykänen (-82 og -85), Ernst Vettori (-86 og -91) og ikke minst Jens Weissflog (89- og -90) stoppet alle med to seirer i verdens kanskje mest kjente skibakke.

NTB

FLYR SOM EN FUGL: Adam Malysz kan bli historisk i Holmenkollen på søndag.