Tiril Eckhoff:

Historisk trippelgull

Tiril Eckhoff (30) leverte nok et gulløp i Pokljuka, nå står hun med den gjeveste medaljen i tre av tre løp. Det gir Fossum-jenta en gjev plass i historiebøkene.

NYTT GULL: Tiril Eckhoff gjentok suksessen på søndagens jaktstart, og ble dermed historisk med trippelgull. VIDEO: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

POKLJUKA/OSLO (Dagbladet): Gull på mixed stafett, sprint og jaktstart i tur og orden.

- Jeg var på hugget og kjempet hele veien, sier hun selv til Dagbladet om sitt eget løp.

Gull på de tre første øvelsene har ingen kvinne greid siden mixed stafett kom inn på programmet i 2011. De eneste som har greid det tidligere er Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade.

- Det er jo litt gøy, da, smiler Eckhoff selv om bragden.

- Det er kjempeimponerende. Hun er i flyten og vil kjøre på videre i mesterskapet, jeg er spent på hva hun kan få til, sier lagvenninne Marte Olsbu Røiseland til Dagbladet.

Lisa Theresa Hauser tok sølvet, mens Anaïs Chevalier-Bouchet kunne smile for bronse.

Selv om det ikke ble medalje, fikk den italienske stjerne Dorothea Wierer en opptur med 4. plass. Marte Olsbu Røiseland ble nummer ni, mens Ingrid Landmark Tandrevold kom på plassen bak.

Hadde ledelse

Echkoff gikk ut med 12 sekunders ledelse til franske Anaïs Chevalier-Bouchet, men etter første skyting var det endre. Da ledet den franske kvinnen med 17 sekunder, etter at Eckhoff bommet, og brukte lang tid på standplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer