Norge vant lagkonkurransen:

Historisk VM-gull etter drama

For tredje gang på rad vant Norge lagkonkurransen i VM skiflyging, takket være en liten tysk kollaps i siste hopp. Det har aldri skjedd før for et norsk lag, og er tangering av Østerrikes rekord.

VINNER: Daniel André Tande i Planica. (AP Photo/Darko Bandic)
VINNER: Daniel André Tande i Planica. (AP Photo/Darko Bandic) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge lå på 2. plass etter 1. omgang, 11 poeng bak Tyskland.

Men med et kjempehopp i 2. omgang sørget Daniel André Tande for at den tyske ledelsen var spist opp, og Norge hadde skaffet en solid ledelse.

Men så skuffet Johann André Forfang. Med et hopp på bare 202,5 meter, havnet Norge ni poeng bakpå, og tyskerne hadde igjen sine to sterkeste kort. Markus Eisenbichler og Karl Geiger.

Men Geiger sviktet i siste hopp, samtidig som Granerud leverte et kjempehopp, og det ble norsk jubel på sletta i Planica, etter at gullet røk med 0,5 poeng for Granerud – til nettopp Geiger lørdag.

– Grunnen til at jeg vinner i dag er fordi jeg er på verdens beste lag. Det er mye følelser i dag, sa Johann André Forfang, som skuffet i sitt andrehopp, men ble reddet av Granerud og resten av gjengen, til NRK.

– Jeg synes jeg gjør to helt ålreite hopp i dag også. Så er det helt rått å se på Granerud om dagen. Du ser det på ham, at han oser selvtillit, sa Robert Johansson.

Forfang og Tande har vært med på alle tre gullmedaljene. Robert Johansson var med forrige gang, mens helgens sølvvinner i den individuelle konkurransen deltok for første gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer