Historisk Zucca-mål lite til nytte

Nok et finaletap for Rangers.

Los Angeles Kings - New York Rangers (5-4)

(Dagbladet): New York Rangers og Los Angeles Kings spilte natt til søndag sin andre av i alt sju finalekamper i Stanley Cup.

Kings avgjorde i andre overtidsperiode da Mitchell scoret etter ti minutter og 46 sekunder, over fire timer etter at kampen hadde startet. Stillingen ble dermed 5 - 4 til hjemmelaget.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Det var en god hockeykamp begge veier. Det er hardt å måtte gi bort to seire. Enten du taper på overtid eller ei, så går inn i kampen med en forventning om å vinne. Men vi må komme oss raskt over til neste kamp og vinne våre to kamper på hjemmebane, sier Rangers-spiller Brad Richards til pressen etter kampen.

Zuccarello scoret New York Rangers tok kontroll over kampen innledningsvis, men vertene slo tilbake etter hvert.

Henrik Lundqvist har gjennom kampen vist hvorfor han regnes som en stjernemålvakt, og hadde en fenomenal redning i første da Martinez fikk for mye tid og rom på kanten.

Rangers tok ledelsen etter ti minutter og 48 sekunder ut i første periode og Ryan McDonagh var målscorer. Med ett minutt igjen av perioden scoret Mats Zuccarello Aasen og sendte Rangers opp i ledelsen 2-0.

Han er dermed ikke bare den første nordmannen som deltar i Stanley Cup-finalen, men også den første nordmannen som har scoret i finalen. Totalt fikk 26-åringen fra Oslo 23 minutter og 47 sekunders spilletid, og ble kåret til kampens tredje beste spiller.

- Vi hadde noen sjanser, og jeg følte virkelig at vi fortjente å vinne. Men det er som det er. Du må score for å vinne hockeykamper, og de scoret én mer, sier Zuccarello ifølge ESPN.com.

- Det har vært to tøffe tap, spesielt den i dag. Alle tap er tøffe, men jeg føler at vi var det beste laget i dag, fortsetter han.

Solide redninger En forrykende andre periode startet med at Jaret Stoll reduserte for Kings etter ett minutt og 46 sekunder. Lundqvist gjorde noen solide redninger i andre periode, og holdt Rangers i ledelsen.

Martin St. Louis sendte Rangers opp i en 3-1-ledelse. Zuccarello ble utvist og fikk to minutter for tripping. Mitchell skjøt og reduserte for Kings.

Men New York Rangers slo umiddelbart tilbake etter bare 11 sekunder. Zuccarello var tilbake på banen med assist da Dereck Brassard økte ledelsen for bortelaget.

Utlignet Kings hadde føringen gjennom hele tredje periode, og reduserte etter kort tid etter skudd fra distanse. Rangers mente Henrik Lundqvist blir hindret ved at Kings' King sto inne i målgården og forstyret keeperen. Dommerne valgte likevel å godkjenne målet.

Kort tid etter utlignet Kings. Kaos foran Lundqvist ender med at Marian Gaborik scorer, og stillingen var 4-4. Det var dermed duket for overtid.

Kings startet best i første overtidsperiode. Lundqvist fikk to spillere over seg etter en avslutning fra Kings, men kom uskadd fra hendelsen.

Begge lag kunne ha avgjort kampen. Rangers var utrolig nær scoring da Kreider skjøt via Quick i stolpen etter åtte minutter og 40 sekunder.

14 minutter ut i den første overtidsperioden forsøkte «Zucca» seg på en wraparound, men fikk ikke uttelling på avslutningen da skuddet gikk til side for mål.

Henrik Lundqvist blir meid ned av Kings' Jeff Carter. Han fikk medisinsk assistanse, men det så ut til å ha gått bra med keeperen.

Første overtidsperiode ble målløs, men Kings avgjorde i andre overtidsperiode da Mitchell scoret etter ti minutter og 46 sekunder

MÅLSCORER:  Mats Zuccarello Aaasen (t.h.) er nå nok en gang historisk, etter å ha blitt første nordmann som scoret i Stanley Cup-finalen. Foto: Richard Mackson-USA TODAY Sports
MÅLSCORER: Mats Zuccarello Aaasen (t.h.) er nå nok en gang historisk, etter å ha blitt første nordmann som scoret i Stanley Cup-finalen. Foto: Richard Mackson-USA TODAY Sports Vis mer