Viktor Hovland nummer 45:

Historisk

Viktor Hovland er som første norske herrespiller inne blant de 50 beste på verdensrankingen i golf. Han er nå rangert som nummer 45.

RANKING: Viktor Hovland er ranket som nummer 45 i verden. Det er historisk av en norsk golfspiller. Foto:  Elsa/Getty Images/AFP
RANKING: Viktor Hovland er ranket som nummer 45 i verden. Det er historisk av en norsk golfspiller. Foto: Elsa/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Opprykket fra 53.-plassen forrige uke kommer etter en PGA-turnering i Connecticut der Hovland tidvis storspilte og til slutt endte som nummer 12.

Viktig plassering

En plassering topp 50 på verdensrankingen gir Hovland automatisk invitasjon til å spille alle golfens storturneringer.

Hovland har klatret raskt på rankingen det siste halvannet året. 1. januar 2019 var han rangert som nummer 1157. 23. september i fjor ble han som første nordmann rangert som en av sportens 100 beste, da som nummer 89.

Kristoffer Ventura rykker også opp på verdensrankingen mandag, fra nummer 179 til nummer 177. Eirik Tage Johansen er Norges tredje beste på lista, rangert som nummer 438.

Nordirske Rory McIlroy beholder tronen som verdens beste golfspiller. Spanske Jon Rahm holder andreplassen, mens amerikanske Dustin Johnson rykke opp på tredjeplassen etter helgens turneringsseier.

Kjempet i toppen

Viktor Hovland startet avslutningsrunden forrykenden søndag, men en dobbeltbogey ødela alle sjanser til en plassering helt i toppen i PGA-turneringen i Connecticut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer