Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viktor Hovland nummer 45:

Historisk

Viktor Hovland er som første norske herrespiller inne blant de 50 beste på verdensrankingen i golf. Han er nå rangert som nummer 45.

RANKING: Viktor Hovland er ranket som nummer 45 i verden. Det er historisk av en norsk golfspiller. Foto:  Elsa/Getty Images/AFP
RANKING: Viktor Hovland er ranket som nummer 45 i verden. Det er historisk av en norsk golfspiller. Foto: Elsa/Getty Images/AFP Vis mer

Opprykket fra 53.-plassen forrige uke kommer etter en PGA-turnering i Connecticut der Hovland tidvis storspilte og til slutt endte som nummer 12.

Viktig plassering

En plassering topp 50 på verdensrankingen gir Hovland automatisk invitasjon til å spille alle golfens storturneringer.

Hovland har klatret raskt på rankingen det siste halvannet året. 1. januar 2019 var han rangert som nummer 1157. 23. september i fjor ble han som første nordmann rangert som en av sportens 100 beste, da som nummer 89.

Kristoffer Ventura rykker også opp på verdensrankingen mandag, fra nummer 179 til nummer 177. Eirik Tage Johansen er Norges tredje beste på lista, rangert som nummer 438.

Nordirske Rory McIlroy beholder tronen som verdens beste golfspiller. Spanske Jon Rahm holder andreplassen, mens amerikanske Dustin Johnson rykke opp på tredjeplassen etter helgens turneringsseier.

ETT SLAG: Viktor Hovland slo hole-in-one under fredagens runde av PGA-turneringen på Pebble Beach. Video: Eurosport Vis mer

Kjempet i toppen

Viktor Hovland startet avslutningsrunden forrykenden søndag, men en dobbeltbogey ødela alle sjanser til en plassering helt i toppen i PGA-turneringen i Connecticut.

Den norske golfprofilen var på skuddhold til en plassering blant de aller beste foran søndagens fjerderunde, og innledningsvis gjorde Hovland nye byks på resultatlistene. Men det endte med en delt 11. plass.

Etter sju spilte hull hadde han meldt seg på i seierskampen. Da inneholdt scorekortet to birdier og en kruttsterk eagle. På resultatlisten hadde han kun to spillere foran seg.

På hull nummer åtte kom det imidlertid en bogey, og en lei dobbeltbogey på det 13. hullet ødela mulighetene til en plassering blant de aller fremste.

Det hjalp lite at golfproffen kontret med en birdie på hull nummer 15.

HJEMME: Victor Hovland er for det meste i utlandet, men tok turen til Idrettsgallaen på Hamar i januar. Foto/Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Hovland gikk avslutningsrunden to slag under par og endte 13 slag under par i turneringen. Det skulle holde til delt 11. plass da alle hadde spilt ferdig.

Avslutningen av fjerde runden ble en stund avbrutt av både regn og torden. Til slutt kunne likevel amerikanske Dustin Johnson feire seieren. Han kom seg gjennom siste runde på 67 slag. Dette var bare ett slag under Hovland, men sammenlagt vant Johnson turneringen i Cromwell med 19 slag under par.

Bare ett slag bak endte landsmannen Kevin Streelman som også sikret andreplassen med bare ett slag til amerikanske Will Gordon og canadiske Mackenzie Hughes som delte tredjeplassen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!