Champions League: Manchester United - Villarreal.

Historisk

Cristiano Ronaldo (36) ble historisk i kveldens Champions League-dyst mot Villarreal.

HISTORISK: Ingen har flere Champions League-kamper enn Cristiano Ronaldo. Martin Rickett/Pa Photos
HISTORISK: Ingen har flere Champions League-kamper enn Cristiano Ronaldo. Martin Rickett/Pa Photos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Villarreal 2-1 (0-0)

Nå har ingen flere kamper enn portugiserens 178. gjennom hele Champions League-historien.

Han tok igjen tidligere Real Madrid-målvakt Iker Casillas som stoppet på 177. Bak dem følger Xavi og Lionel Messi med 151 kamper. For Ronaldo har det blitt flest Champions League-kamper i Real Madrid-trøya (101) etterfulgt av 54 i Manchester United og 23 i Juventus.

I tillegg har han vunnet fem Champions League-troféer, bare Real Madrid-legenden Francisco Gento har flere.

Det så ut til å bli en lite minneverdig kveld for Ronaldo, men på overtid dukket han opp i kjent stil og ble den store helten.

Det betyr at Solskjærs menn klatrer fra sisteplass til tredjeplass i Champions League-gruppa.

– Jeg hadde hele tiden følelsen av at vi kunne vinne, og etter utligningsmålet til Alex ga publikum oss et utrolig løft. David leverte noen fantastiske redninger som holdt oss inne i kampen, og til slutt hjalp Cristiano oss enda en gang, sa Bruno Fernandes til BT Sport.

- Henger ikke med

Fra avspark på Old Trafford var det Manchester United som tok styringen.

Likevel kom de spanske gjestene seg til kampens første målsjanse da Danjuma forsøkte seg, men United-målvakt David de Gea reddet mesterlig. Like etter kom samme mann seg på skuddhold igjen og de Gea måtte strekke seg helt ut for å avverge.

- Danjuma har vært et mareritt og nærmest umulig å håndtere. Han har virkelig skapt kaos, oppsummerte TV 2s Mina Finstad Berg i pausestudio.

Etter 21. minutter fikk tidligere Liverpool-spiller Alberto Moreno en god sjanse, men skuddet suste rett over tverrliggeren.

OVERLEGEN: De Gea måtte rydde opp rotet etter lagkameratene sine ved flere anledninger. Foto: Anthony Devlin/AFP
OVERLEGEN: De Gea måtte rydde opp rotet etter lagkameratene sine ved flere anledninger. Foto: Anthony Devlin/AFP Vis mer

Villarreal kjørte på og skapte sjanse etter sjanse.

- Helt utrolig at Villarreal ikke har scoret. United-forsvaret henger ikke med og er heldig som ikke ligger under, sa kommentator Øyvind Alsaker like etter at «Paco» Alcácer hadde misbrukt en stor mulighet.

Drømmetreff

Åtte minutter ut i andre omgang fikk Villarreal utnyttet en av sjansene sine. Danjuma fant «Paco» Alcácer som overlistet David de Gea i United-buret.

- Fullt fortjent ledelse til Villarreal på Old Trafford, sa Alsaker i kommentatorboksen.

Sju minutter seinere slo United tilbake. Venstreback Alex Telles får drømmetreff etter et genialt cornertrekk og 1-1 var et faktum.

Ikke et dumt tidspunkt å banke inn sitt første Manchester United-mål.

Like etter gjorde Solskjær flere bytter i jakten på seier. Men de store sjansene lot vente på seg for United.

Fem minutter før slutt burde Villarreal ha sikret alle poengene. Fra fem meter fikk innbytter Dia to muligheter, men igjen ble de Gea den store helten.

På overtid dukket Cristiano Ronaldo opp og sikret seieren. Det var 36-åringens 136 mål på 178 kamper i Champions League.

SUSER: Alex Telles fikk drømmetreff på «Drømmenes Teater». Foto: Dave Thompson/AP Photos
SUSER: Alex Telles fikk drømmetreff på «Drømmenes Teater». Foto: Dave Thompson/AP Photos Vis mer

Flere endringer

Det oppsiktsvekkende svake forsvarsspillet signert Manchester United kan kanskje forklares med endringene Solskjær måtte gjøre før avspark.

Kaptein og forsvarssjef Harry Maguire var ute med skade sammen med venstreback Luke Shaw. Det gjorde at svenske Victor Lindelöf og brasilianske Alex Telles kom inn sammen med Diogo Dalot som erstattet suspenderte Wan-Bissaka.

Jadon Sancho vendte tilbake i startelleveren og det gjorde at Paul Pogba ble flyttet bakover på banen. Sancho har spilt sju kamper denne sesongen etter overgangen fra Borussia Dortmund og jaktet sin første nettkjenning mot Villarreal, men må vente litt lenger etter å ha blitt byttet ut i møtet mot spanjolene.

FRA START: Soslkjærs utvalgte til start mot Villarreal. Foto: Phil Noble/Reuters
FRA START: Soslkjærs utvalgte til start mot Villarreal. Foto: Phil Noble/Reuters Vis mer

For Villareal var det store spørsmålet om måltyven Gerard Moreno ble klar til dagens kamp. Angriperen er lagets farligste angrepsvåpen og scoret mot Manchester United i Europa League-finalen forrige sesong.

Da lagoppstillingene ble bekreftet kunne man se et lag uten Gerard Moreno.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer