HISTORISK: Birkir Bjarnason scora Islands første mål - og fikk nasjonens første gule kort - i et stort mesterskap. Foto: AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG
HISTORISK: Birkir Bjarnason scora Islands første mål - og fikk nasjonens første gule kort - i et stort mesterskap. Foto: AFP PHOTO / FRANCISCO LEONGVis mer

Historiske Bjarnason: - Minnet vil vare evig

Historisk i Islands første EM-kamp.

(Dagbladet): Island tok overraskende poeng mot stormakten Portugal i sin første kamp i et mesterskap i går.

Birkir Bjarnason var mannen som sørget for poengdeling, og scoret altså Islands første mål noensinne i et stort mesterskap.

- Dette er bare fantastisk. Å få en slik start er verdifullt, og jeg tror det bare var oss islendinger som trodde vi kunne få til noe i denne kampen. Man blir stolt av slike resultater, sa Bjarnason til den islandske avisa Visir etter kampen.

- Minnet vil vare evig

Han forteller at han er svært stolt over å ha scora det første målet for Island, men aller mest stolt over hvordan laget spilte.

- Vi har spilt en del treningskamper som ikke har vært så bra, men å være her i et så stort mesterskap er noe helt annet enn treningskamper.

Etter kampen var det en svært misfornøyd Ronaldo som møtte pressen. Han sa Island oppførte seg som om de hadde vunnet hele EM da de feiret for ett poeng.

Det har nok ingenting å si for Bjarnason, som er fornøyd med at laget stod i mot det harde presset, og spilte fantastisk i forsvar. Og målet som sikra uavgjort, det vil han huske for resten av livet.

- Selvfølgelig. Jeg er utrolig stolt over å ha scora dette målet, og minnet vil vare evig, sa stjerna til avisa.

Bjarnason fikk også Islands første gule kort.