HISTORISK: Ingen har scoret i like mange Champions League-sesonger som Ryan Giggs. Her feirer han sin 1-1 scoring mot Benfica. Foto: AP Photo / Armando Franca / Scanpix
HISTORISK: Ingen har scoret i like mange Champions League-sesonger som Ryan Giggs. Her feirer han sin 1-1 scoring mot Benfica. Foto: AP Photo / Armando Franca / ScanpixVis mer

Historiske Giggs sørget for heldig United-poeng

Klarte bare uavgjort mot Benfica.

(Dagbladet): • Benfica - Manchester United 1-1

Ryan Giggs ble historisk for Manchester United, da de spilte 1-1 borte mot Benfica.

Benfica tok ledelsen, men superveteranen berget uavgjort for et B-preget United-lag da han hamret ballen i mål fra 20 meter like før pause.

Han gikk dermed forbi Raul som den spilleren som har scoret i flest sesonger av Champions League. Giggs har scoret i 16, mens Raul har nettet i 15. På tredjeplass er Francisco «Paco» Gento som scoret i 13 sesonger for Real Madrid.

Målet til Giggs betyr også at han har scoret i 22 sesonger på rad under Alex Ferguson.

Etter kampen var det fem Benfica-spillerne som på rekke og rad spurte om drakta til United-legenden.

Benfica startet best Benfica startet kampen best, og Oscar Cardozo sendte hjemmelaget i ledelsen etter å ha rundlurt Johnny Evans på et langt oppspill fra Nicolas Gaitan.

LEKKER SCORING: Oscar Cardozo sendte Benfica i ledelsen med en lekker scoring. Foto: Reuters / Hugo Correia / Scanpix
LEKKER SCORING: Oscar Cardozo sendte Benfica i ledelsen med en lekker scoring. Foto: Reuters / Hugo Correia / Scanpix Vis mer

Avslutningen var iskald, og Anders Lindegaard var sjanseløs. 1-0 til Lisboa-laget.

Benfica styrte det meste av den første omgangen, og var nære på ved flere anledninger. Manchester United - som har åpnet Premier League med storm - skapte fint lite i den første omgangen.

Men med få minutter igjen av omgangen viste altså Ryan Giggs at han fremdeles kan levere på aller høyeste nivå etter 21 sesonger hos de røde djevlene.

Den 37 år gamle waliseren tok ballen fint med fra kanten, løp fra 3-4 Benfica-spillere og hamret ballen i krysset fra 20 meters hold.

1-1.

United bedre med Gjestene tok over kommandoen i den andre omgangen, men skapte få muligheter mot et kompakt Benfica-lag.

Portugiserne fikk muligheten på kontringer, og etter 66. minutter angrep de med mange spillere mot et United-forsvar i ubalanse.

Ballen havnet til slutt hos tidligere Barcelona-spiller Nolito, men hans avslutningsforsøk ble reddet godt av Anders Lindegaard - som sto meget godt i United-buret.
Guttedrøm I sluttminuttene gjorde han flere gode redninger, og fikk etter kampen velfortjent skryt av Alex Ferguson.

HER SMELLER DET: Ryan Giggs klemmer til, og ballen går i krysset. Foto: AP Photo / Armando Franca / Scanpix
HER SMELLER DET: Ryan Giggs klemmer til, og ballen går i krysset. Foto: AP Photo / Armando Franca / Scanpix Vis mer

- Vi skulle gi David de Gea en pause på et punkt uanset. Kampene i engelsk fotball er veldig intens. Anders spilte veldig, veldig bra og beviste at vi har to veldig gode keepere, sa Ferguson.

Selv var dansken meget glad for å debutere i Champions League.

- Det var stort, det var deilig. Jeg vil spille i Champions League, og å spille for United er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Det var en stor opplevelse, sa Lindegaard til Viasat.