Historiske Henrik kjørte seg opp fra 12. plass til seier: - Det råeste jeg har sett

Revansjerte seg med drømmeomgang og ble historisk.

BEST IGJEN: Henrik Kristoffersen leverte en av tidenes beste slalåmomganger og tok en ny verdenscupseier i Kitzbühel. Nå er 21-åringen tidenes mestvinnende slalåmkjører i Norge. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta
BEST IGJEN: Henrik Kristoffersen leverte en av tidenes beste slalåmomganger og tok en ny verdenscupseier i Kitzbühel. Nå er 21-åringen tidenes mestvinnende slalåmkjører i Norge. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble en dramatisk 1. omgang i slalåmrennet i Kitzbühel, med Giuliano Razzolis stygge fall, stavuhellene til Marcel Hirscher og Alexis Pinturault, samt Henrik Kristoffersens to store feil.

Dermed fortsatte tendensen fra gårsdagens utforrenn hvor veldig mange av de største favorittene fikk trøbbel i den krevende og spektakulære bakken i Hahnenkamm.

Kristoffersen lå på en skuffende 12. plass før finaleomgangen på grunn av hans to store feil, men tidsavstanden opp til de beste var ikke avskrekkende stor.

21-åringen fra Rælingen kjørte en eventyrlig god 2. omgang og slo til med en suveren ledelse på vanvittige 1,25 sekunder. Dermed ga han konkurrentene en formidabel utfordring.

- Det gjør Henrik gjør mot slutten, er noe av det råeste jeg har sett. Det er helt vilt. Han er verdens desidert råeste slalåmkjører, sier NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

- What a second run.... Holy moly, skriver lagkompisen Kjetil Jansrud på Twitter.

Kjørte seg opp fra 12. plass Én etter én prøvde utfordrerne å beholde sitt forsprang, men én etter én ble konkurrentene knust. De var rett og slett ikke i nærheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer