Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Historiske Henrik kjørte seg opp fra 12. plass til seier: - Det råeste jeg har sett

Revansjerte seg med drømmeomgang og ble historisk.

BEST IGJEN: Henrik Kristoffersen leverte en av tidenes beste slalåmomganger og tok en ny verdenscupseier i Kitzbühel. Nå er 21-åringen tidenes mestvinnende slalåmkjører i Norge. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta
BEST IGJEN: Henrik Kristoffersen leverte en av tidenes beste slalåmomganger og tok en ny verdenscupseier i Kitzbühel. Nå er 21-åringen tidenes mestvinnende slalåmkjører i Norge. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta Vis mer

(Dagbladet): Det ble en dramatisk 1. omgang i slalåmrennet i Kitzbühel, med Giuliano Razzolis stygge fall, stavuhellene til Marcel Hirscher og Alexis Pinturault, samt Henrik Kristoffersens to store feil.

Dermed fortsatte tendensen fra gårsdagens utforrenn hvor veldig mange av de største favorittene fikk trøbbel i den krevende og spektakulære bakken i Hahnenkamm.

Kristoffersen lå på en skuffende 12. plass før finaleomgangen på grunn av hans to store feil, men tidsavstanden opp til de beste var ikke avskrekkende stor.


21-åringen fra Rælingen kjørte en eventyrlig god 2. omgang og slo til med en suveren ledelse på vanvittige 1,25 sekunder. Dermed ga han konkurrentene en formidabel utfordring.

- Det gjør Henrik gjør mot slutten, er noe av det råeste jeg har sett. Det er helt vilt. Han er verdens desidert råeste slalåmkjører, sier NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

- What a second run.... Holy moly, skriver lagkompisen Kjetil Jansrud på Twitter.

Kjørte seg opp fra 12. plass Én etter én prøvde utfordrerne å beholde sitt forsprang, men én etter én ble konkurrentene knust. De var rett og slett ikke i nærheten.


Men så kom rivalen Marcel Hirscher. Også østerrikeren leverte en fantastisk finaleomgang. Det ble en nervedrama hvor Kristoffersen og Hirscher fulgte hverandre hele veien.

I mål skilte det kun tre hundredeler mellom kamphanene - i Kristoffersens favør.

- Det er nok den råeste 2. omgangen jeg har kjørt. Ikke for å skryte, men akkurat nå er det ingen som har høyere toppnivå enn meg. Ingen andre er i nærheten. Dette er stort, sier Kristoffersen til NRK.

- Hva skal man si? Herregud! Jeg tror han begynner å bli litt sur på meg nå, Marcel. Jeg tror han begynner å bli ganske pissed.

Gikk forbi «Finken» Heller ikke Hargin eller Dopfer kunne tukte Kristoffersen.


Dermed tok 21-åringen sin niende verdenscupseier, hvorav åtte i slalåm, og gikk forbi Finn Christian «Finken» Jagge i antall slalåmtriumfer i verdenscupen.

Kristoffersen har denne sesongen fire seirer og én 2. plass i slalåm.

- Det er Hirscher-takter over det. Det er Ingemar Stenmark-takter. Det er Alberto Tomba-takter over det, roper NRKs Andreas Toft.

Jonathan Nordbotten leverte en strålende 2. omgang og kjørte seg opp fra 24. plass til 6. plass.

Sebastian Foss Solevåg og Espen Lysdahl kjørte ut.

Verdenscupsammendraget Med verdenscupleder Aksel Lund Svindal ute resten av sesongen med korsbåndsskaden han pådro seg i går, endret premissene seg i kampen om krystallkula.

IGJEN: Henrik Kristoffersen slo nok en gang Marcel Hirscher med hårfin margin.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
IGJEN: Henrik Kristoffersen slo nok en gang Marcel Hirscher med hårfin margin. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Nå er det Marcel Hirscher, som har vunnet verdenscupen sammenlagt fire år på rad, som igjen er den store favoritten. Men fremdeles er det en norsk-østerriksk duell. Kristoffersen og Jansrud er duoen som følger nærmest Hirscher i verdenscupsammendraget.

Med dagens seier tok Kristoffersen innpå Hirscher og er nå bare 118 poeng bak. Det betyr at Hirscher likevel ikke kan feire sammenlagtseieren helt ennå.

- Jeg tok inn bare 20 poeng. Det er kanskje Marcel og meg det står om. Det blir nok vanskelig, sier Kristoffersen.

IMPONERTE:  Jonathan Nordbotten kjørte seg opp fra 24. til 6. plass etter en knallsterk 2. omgang. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IMPONERTE: Jonathan Nordbotten kjørte seg opp fra 24. til 6. plass etter en knallsterk 2. omgang. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media