Historiske Horner forsvant da dopingkontrollørene kom

Vant Spania Rundt i går.

TUNG START DAGEN DERPÅ: RadioShacks Chris Horner var lykkelig over seieren i Spania Rundt i går, men allerede i dag overskygges den historiske prestasjonen av at dopingkontrollørene ikke finner ham.Foto:  AFP PHOTO/ JAIME REINA / NTB Scanpix
TUNG START DAGEN DERPÅ: RadioShacks Chris Horner var lykkelig over seieren i Spania Rundt i går, men allerede i dag overskygges den historiske prestasjonen av at dopingkontrollørene ikke finner ham.Foto: AFP PHOTO/ JAIME REINA / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går ble amerikanske Chris Horner (41) den eldste vinneren av en Grand Tour noensinne. I dag kan det vise seg at æren blir kortvarig.

Ifølge den spanske avisa AS var Horner sporløst forsvunnet fra hotellet sitt i Madrid da dopingkontrollørene banket på døra i morges.

Horner skal, ifølge de spanske avisene, ha blitt forsøkt testet på oppdrag fra det amerikanske antidopingbyrået USADA, som har fulgt Horner i lengre tid.

Ifølge AS var ikke Horner til stede, verken på det oppgitte hotellet, eller et annet hotell som laget hans Radioshack-Leopard, var innkvartert på.

Foreløpig har ikke Radioshack kommentert uteblivelsen.

Horner, som tidligere også har vært hjelperytter for Lance Armstrong, risikerer straff for brudd på meldeplikten som følge av dette, skriver CyclingNews.

Tre brudd på meldeplikten i løpet av to år vil automatisk føre til utestengelse.

Oppdatert: - Horner overnattet hos kona.