Historiske i målfest

Måten Arsenal skrev seg inn i historien på kunne ikke vært vakrere.

(Dagbladet.no): Arsenal tangerte Nottingham Forests fantastiske rekord på 42 kamper uten tap i Premier League mot Middlesborough i dag. I et fyrverkeri av en kamp.

For det var tydelig at Arsenal var heltent på å sikre tre poeng fra start. Førsteomgangen ble også et sammenhengende enveiskjør mot Mark Schwarzer i Boro-buret.

Den offisielle kampstatistikken viste at Arsenal hadde hatt ballen 79 prosent av tida i førsteomgang.

Kalddusjer

Og da Thierry Henry brukte fart, blikk, og silkefot på å lobbe ballen over Schwarzer og i mål etter en knapp halvtime var det bare som ventet. Mens presset fortsatte.

Derfor var det også en veritabel kalddusj da Queudrue kriget ballen gjennom til Job ett minutt før pause. For Job gjorde ingen feil da han klinte ballen i mål fra sju meter. Helt upresset etter Boro-backens heroiske innsats i trekkene før.

Men ingen trodde det kunne vare.

Før ti minutter var gått av andre omgang måtte Arsenal-fansen klype seg i armen. Først bommer Pascal Cygan grusomt på et langt gjennomspill, og Jimmy Floyd banket ballen så hardt i mål som bare han kan.

Så var det Jens Lehmanns tur til å gå på trynet. Queudrue la an til innlegg, Lehmann gikk ut i feltet, mens Queudrues legg gikk rett i mål.

1-3, og rekordjagende Arsenal i oppløsning.

Varme bad

Men Middlesborough hadde ikke en gang fått tenkt på hvordan de skulle forsvare tomålsledelsen sin før Dennis Bergkamp svarte. Han gikk over halve banen uten å se snurten av noen Boro-spillere. Da ble oppgaven enkel for Bergkamp.

2-3 og nytt håp.

Håpet ble til en eksplosjon i London. Fem minutter etter reduseringsmålet kom Robert Pires innpå. Og snudde alt sammen.

Først fant Thierry Henry ham på bakre stolpe, og Pires kunne dytte inn utlikningen. Så stjal Pires ballen direkte fra Boro-avsparket, ga videre til Bergkamp, som slo en tunnel og passet til Reyes.

Reyes ville ikke være dårligere, så han slo like godt enda en tunnel, før han vendte inn i feltet og banket ballen i det lengste krysset. Fyrverkeriet og forvandlingen var enorm.

Så det var ikke mer enn rimelig at Pires og Bergkamp skulle servere Henry hans andre mål i kampen og den definitive spikeren i kista ett minutt på overtid.

Bergkamp brøt løs på kanten, Pires overlappet, forserte til dødlinja, og ga ballen til Henry. For åpent mål avgjorde den franske toppspissen et fyrverkeri av en kamp. Og skrev samtidig Arsenal inn i historiebøkene.

Mens sesongen ennå er ung.

2 x Henry: Arsenal var på gyngende grunn, men Henry og co styrte skuta til rekord.