Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Historiske Jakob Ingebrigtsen tok sin tredje strake EM-seier i terrengløp

Ingebrigtsen innfridde favorittstempelet og knuste konkurrentene i søndagens europamesterskap i terrengløp for juniorer i Nederland.

GULLGUTTER: Jacob Ingebrigtsen gjorde som han pleier og sikret sitt tredje strake EM-gull i terrengløp U20. Storebror Filip Ingebrigtsen sjokkerte både seg selv og publikum og knuste konkurrentene på oppløpet i seniorklassen. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18-åringen la seg umiddelbart i front og lå blant de fremste hele veien fra start til slutt.

Ingebrigtsen gjorde som i 2016 og 2017 og fullførte med det et ekte hattrick som juniorverdensmester i terrengløp for juniorer.

- Det føles veldig bra. Veldig annerledes løp enn jeg har løpt de andre to årene. Det var litt spesielt, ganske tungt, men veldig gøy å prøve et sånn løp som det her og, sa han til NRK etter gulløpet.

Parkerte konkurrentene

Ouassim Oumaiz fra Spania og Elzan Bibic fra Serbia holdt lenge følge med storfavoritten, men måtte kapitulere på slutten. De endte som nummer to og tre.

Det var en tøff og teknisk løype med mye sand og våte områder, men nordmannen satte inn et nådestøt på slutten og parkerte konkurrentene. Etter 6,3 kilometer krysset Ingebrigtsen mållinja og kastet seg ned i sølepytten i området.

Han sier til statskanalen at han hadde kontroll underveis.

- Ja, jeg hadde det. Underveis er det vanskelig å se hvem som har kontroll av oss tre som ligger i teten der, men når de andre begynner å bli slitne mot slutten, så føler jeg meg egentlig bare bedre og bedre, sa han tydelig fornøyd.

DRAMATISK: Filip Ingebrigtsen ble revet ned i et fall halvannen runde før mål. Video med tillatelse fra NRK Vis mer

Lag-gull

Simen Halle Haugen ble nest beste nordmann med sin 5.-plass. Med Håkon Stavik, Simon Steinshamn og Jonathan Vedvik tok Norge også gull i lagkonkurransen to poeng foran Storbritannia.

Reglene sier at man må konkurrere med juniorene fram til man er 20 år.

Ingebrigtsen er også regjerende europamester på både 5000 og 1500 meter for seniorer.

HELOMVENDING: Gjert Ingebrigtsen har tidligere ment at løpersønnenes kjærester har stjålet fokus fra det de egentlig bør konsentrere seg om. Nå ser han annerledes på saken. Video: NRK Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!