Historiske Mazembe til finalen i VM for klubblag

Inter kan bli motstander.

FINALEKLARE: Mazembe-spillerne tok sjansen på å feire foran motstandernes supportere etter å ha sikret finaleplass, men de tok det tilsynelatende pent. Foto:  EPA/ALI HAIDER
FINALEKLARE: Mazembe-spillerne tok sjansen på å feire foran motstandernes supportere etter å ha sikret finaleplass, men de tok det tilsynelatende pent. Foto: EPA/ALI HAIDERVis mer

Kongolesiske Mazembe skrev historie da de som første afrikanske lag tok seg til finalen i VM for klubblag med 2-0 over Internacional tirsdag.

Strålende keeperspill fra Mazembes Muteba Kidiaba bidro til at afrikanerne holdt nullen til pause mot storfavorittene fra Brasil. Men det store sjokket kom da Mulota Kabangu sendte de hvitkledde i ledelsen etter 53 minutter.

Internacional skuffet stort med 8.-plass i den hjemlige ligaen i år. Mot lekne afrikanere klarte de heller ikke å levere, og det var i stedet Mazembes Dioka Kaliyutuka som fikk fastsette sluttresultatet til 2-0 med en suser fire minutter før slutt.

Mazembe er det første afrikanske laget i historien som slår et brasiliansk lag i VM for klubblag. Det er også det første afrikanske laget som tar seg til en finale i den prestisjetunge turneringen.

I finalen møter de vinneren av kampen mellom Seongnam Ilhwa fra Sør-Korea og italienske Inter. Rafael Benítez menn satser alt på å hente hjem trofeet og er favoritter før onsdagens semifinale.

(NTB)