Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Juventus - Real Madrid

Historiske Ronaldo applaudert av motstanderfansen etter praktscoring

Cristiano Ronaldo scoret i sin tiende strake Champions League-kamp og i sin sjette kamp på rad mot Juventus. Den andre scoringen i kveld var en nytelse å se på.

BRASSESCORING: Sjekk ut den vidunderlige scoringen til Cristiano Ronaldo. Video: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juventus - Real Madrid 0-3 (0-1)

(FourFourTwo): Jventus er ute etter revansj for 1-4-tapet i fjorårets finale i Champions League mot nettopp Real Madrid. Manager Zinedine Zidane valgte forøvrig å stille med nøyaktig samme ellever i kveld som han brukte i finalen i fjor.

Samtidig er Juventus det laget som sist slo ut de liljehvite i denne turneringen. Det skjedde da italienerne vant 3-2 sammenlagt i semifinalen tilbake i mai 2015. Noe som sikkert brukes for hva det er verdt som motivasjon.

Det trengs iallfall etter kveldens batalje.

For at håpet om revansj skulle leve til returoppgjøret i Madrid, var det særlig én mann som måtte stoppes: Cristiano Ronaldo.

Portugiseren har scoret i samtlige Champions League-kamper denne sesongen og står med 22 mål på sine 13 siste kamper. Det at han opplevde en liten måltørke i starten av sesongen er nå en fjern tanke.

For Juventus sin del fortsatte imidlertid Ronaldo-marerittet. For det tok bare tre minutter før ballen lå i netten bak Gigi Buffon - og hvem andre enn Ronaldo var sist på ballen.

Samme mann brassesparket ballen i mål etter en snau time, en scoring av de sjeldne, selv for en målscorer som Ronaldo.

Ifølge statistikkbyrået Opta har portugiseren scoret på ni av sine elleve siste skudd på mål mot Buffon. En smått utrolig statistikk (bildet under ble lagt ut etter den første scoringen i kveld).

Marcelo punkterte kampen et snaut kvarter før slutt, og det spørs om han ikke i samme slengen punkterte drømmen om avansement for Den gamle dame.

Pangstart for Ronaldo

Allerede etter tre minutter raknet det bak hos et ellers kompakt Juventus-forsvar. Real Madrid spilte seg fri på venstrekanten, og ballen ble slått inn i boksen av Isco. Der dukket selvfølgelig Ronaldo opp og sendte ballen i lengste hjørnet bak Gigi Buffon med yttersiden av foten.

0-1: Cristiano Ronaldo gir Real Madrid ledelsen. Video: Viasat

- Det der er bare et praktangrep. Legg merke den roen Marcelo har når han trer gjennom Isco. Legg merke til overblikket til Isco når han finner Ronaldo i boksen. Det er så rolig, det er så behersket, men det er elendig forsvarsspill av Juve som står igjen sentralt og opphever den offsiden, mente Viasat-kommentator Vidar Davidsen.

Ronaldo scoret også i sin sjette kamp på rad mot nettopp Juventus. Det var også hans 118. mål i Champions League. Samtidig scoret han i sin tiende kamp på rad i turneringen, noe som er rekord.

Juventus ristet av seg kalddusjen og spilte seg til noen brukbare muligheter før halvtimen, men heroiske taklinger fra de liljehvite stoppet angrepslystne italienere.

Etter 22 minutter fikk hjemmelaget en gedigen mulighet, men Keylar Navas leverte en solid redning på avslutningen fra Gonzalo Higuain fra kloss hold.

Noen minutter seinere hadde Juventus marginene på sin side da playmaker Toni Kroos hamret ballen i tverrliggeren og over målet bak Buffon. I motsatt ende burde Giorgio Chiellini utliknet da midtstopperen fikk stå helt alene i boksen på en corner, men headingen gikk rett i bakken og utenfor målet.

Brassescoring

Samtidig som Juventus jaktet utlikning, måtte hjemmelaget være forsiktig med å gi Real Madrid rom til å kontre i. For blant lagene i verden som er farligst på kontringer, finner du Zidanes mannskap. Det var derfor duket for noen spennende 45 minutter etter hvilen.

Samtidig var det tydelig fra den første omgangen at Juventus hadde tro på at de kunne få med seg noe fra sin egen lekestue - iallfall i starten av den andre omgangen.

Ti minutter etter hvilen gikk ballen via Real Madrid-muren på et frispark, men bortelaget hadde de nødvendige centimeterne på sin side.

Det hadde også Ronaldo da han doblet ledelsen etter 64 minutter. Portugiseren møtte et innlegg fra høyre og brassesparket ballen i mål på praktfullt vis bak en sjanseløs Buffon. Etterpå utspilte det seg noen sjeldne scener i Torino.

- Det er kanskje det vakreste han har gjort. Han får applaus fra et fullsatt Juventus Stadium. Folk reiser seg på tribunen og klapper for Cristiano Ronaldo, uttalte Viasat-kommentator Roar Stokke.

Det var en sterk kontrast til den første omgangen, da deler av Juventus-fansen buet ut portugiseren. Hovedpersonen selv bukket til Juventus-fansen etter hyllesten.

- Det kan ikke gjøres bedre, mente Viasats Vidar Davidsen, som omtalte scoringen som «det perfekte brassesparket».

Og det ble en brattere motbakke for Juventus, som først pådro seg rødt kort da Dybala fikk sitt andre gule for kvelden. Deretter slapp Buffon inn sin tredje scoring for kvelden da alltid offensive Marcelo avsluttet et fint angrep etter veggspill med Ronaldo, før han chippet ballen over en liggende Juventus-keeper.

0-3: Marcelo økte ledelsen. Video: Viasat

Vi kan også nevne at Real Madrid hadde en avslutning i tverrliggeren like før slutt og at Buffon reddet er forsøk fra Ronaldo på tampen av oppgjøret.

Juventus har likevel en veldig stor jobb å gjøre om de skal ta seg videre til semifinalen på bekostning av de regjerende mesterne.

Det virker nærmest som en umulig oppgave for Massimiliano Allegris menn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!