Warholm med ny norsk rekord - Under 48 for første gang

Historiske Warholm banket norgesrekorden. Friidrettslegende måper

For første gang i historien løp en nordmann på 47-tallet på 400 meter hekk. Bragden sto Karsten Warholm for i sesongdebuten i Roma. Den nye norgesrekorden og nordiske rekorden på 47,82 skaper global interesse.

PANGSTART: Karsten Warholm er sterkere enn noensinne. Det viste den regjerende verdensmester i sesongåpningen i Roma i dag. Samtidig har han fått enda større konkurranse fra rivalene. Foto: REUTERS/Tony Gentile
PANGSTART: Karsten Warholm er sterkere enn noensinne. Det viste den regjerende verdensmester i sesongåpningen i Roma i dag. Samtidig har han fått enda større konkurranse fra rivalene. Foto: REUTERS/Tony Gentile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Karsten Warholm (22) sesongdebuterte på 400 meter hekk i Diamond League-stevnet i Roma i kveld på mesterlig vis.

Det ble et løp for historiebøkene i duellen mellom distansens to nye stjerner, Karsten Warholm og Abderrahman Samba, født i henholdsvis 1996 og 1995.

Den regjerende verdensmesteren fra Ulsteinvik åpnet knallhardt og råsterkt i kjent stil. I den italienske hovedstaden ledet Warholm inn på oppløpet.

På de siste meterne kom imidlertid stjerneskuddet Abderrahman Samba i enormt tempo og spurtslo Warholm i Roma. Samba noterte seg for årsbeste i verden med kanontiden 47,48.

Også Warholm leverte et fabelaktig løp og en råsterk tid. Sunnmøringen satte ny norsk rekord og kom under den magiske 48-grensa for første gang i historien. Ingen nordmann har klart det tidligere.

Warholms personlige rekord før i dag var 48,22. I dag løp han inn til den historiske tiden 47,82. Forbedringen på fire tideler er enorm i denne sammenhengen.

- Det kalles et stort jafs, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Det norske friidretsvidunderets svært høye laktatnivå på oppløpet - hvor Samba kom spurtene forbi til årsbeste i verden - tyder på at 22-åringen kan ha en enda bedre tid inne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer