HisTourisk Thor

To mil før mål sto Thor Hushovd med ødelagt sykkel og så hovedfeltet forsvinne. En halvtime etterpå, etter en idrettsprestasjon av de ekstremt sjeldne, sto han med den gule ledertrøya i verdens råeste ritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NAMUR (Dagbladet): -  Det er bare helt vanvittig deilig, jeg kan ikke fatte at jeg står her med den gule trøya, sier en matt Thor Hushovd.

Og matt kan han godt være. For dramatikken i forkant av Hushovds historiske opphenting og spurten til andreplass, er nesten for utrolig til å være sann:

To mil før mål ble han påkjørt.

-  Det var dramatisk, og jeg måtte stoppe. En av konkurrentene kjørte i hjulet mitt. Giret fulgte med hjulet rundt, så både bakhjulet og giret ble ødelagt. Dermed måtte jeg bytte til reservesykkelen.

Var nervøs

-  Jeg var redd løpet var kjørt. Var nervøs for ikke å kjøre inn feltet igjen. Jeg brukte 10 km på å få kontakt med feltet, og ble ganske så sliten. Men jeg klarte å samle krefter, lå og hvilte meg noen kilometer, og Julian Dean gjorde igjen alt perfekt da han trakk meg opp til spurt. Jeg kan ikke få takket ham og resten av laget nok, sier Thor.

Crédit Agricole (CA) lot Thors hjelperytter Julian Dean ligge igjen langt framme og vente på Thor, mens resten av laget slapp seg ned og dro Thor fram igjen. Et perfekt opplegg som ble belønnet med det gjeveste som finnes i sykkelverden, ledertrøya i Tour'en.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer