Hit, men ikke lenger

Strålende Katrine da Norge banket Danmark.

(Dagbladet.no) Norge - Danmark 34-20. Katrine Lunde Haraldsen følte at VM-formen var et stykke unna. Før helga sa hun til Dagbladet.no at hun ikke er fornøyd med det hun har gjort mellom stengene denne sesongen.

Men det er ingen grunn til å være urolig, én uke før VM-starten.I de to første kampene i Møbelringen Cup har hun nemlig vært strålende. Norge slapp inn bare 17 mot Angola og bare 20 mot Danmark. Da vinner du håndballkamper.

- Vi har veldig gode keepere og jeg er fornøyd med forsvarsspillet vårt. Vi er bra framme på taklinger og får presset skuddene, sier kaptein Gro Hammerseng til TV 2.

Katja-perler

De norske jentene åpnet forrykende mot Danmark og ledet 6-1 etter drøyt sju minutter. Forsvarsspillet var fantastisk og Katrine stengte buret.

Framover ble det mange kontringsmål og etter hvert også en del i etablert angrep.

Og rett før pause fikk vi et par høydepunkt servert av Katja Nyberg.

Først kastet hun seg inn og scoret på en flyger etter kantpasning fra Vigdis Hårsaker.

Rett etterpå spilte hun til til Kari Mette Johansen på venstrekanten, med en pasning bak ryggen. 

Åtte Linka-mål

Danmark er ikke kvalifisert til neste ukes VM i Frankrike, og har gjennomgått et generasjonsskifte. Fredag kveld slo de Russland - en av VM-favorittene - og danskene blir helt sikkert å regne med i framtida.

Men mot Norge hadde de ingen sjanse.

Linn-Kristin Riegelhuth var svært opplagt - spesielt etter pause - og scoret åtte av Norges mål. Det lover veldig godt før mesterskapet og alvoret starter i Lyon.

- Det er alltid godt å føle at det du har jobbet med sitter. Jeg er fornøyd med egen innsats, sier Larvik-spilleren til TV 2.

Og bare for å understreke at Marit Breivik har en god keepertrio: De siste 10-12 minuttene sto tredjevalg Terese Pedersen i mål, og hun stoppet nesten alt hun også.

I KJEMPEFORM: Katrine Lunde Haraldsen har spilt to veldig gode kamper i VM-oppkjøringen.
TØFFE TAK: Linn Jørum Sulland får litt juling av de danske pigene.