Hit slipper ingen andre enn Magnus Carlsen og Vishy Anand inn

Unike bilder fra bakrommet.

KLAR: Her sitter Magnus Carlsen på bakrommet, bare minutter før han skal spille det sjuende partiet mot Vishy Anand. Foto: Susan Polgar
KONTROLL: Klokka på skjermen bak kunstverket/skulpturen/veggen gir beskjed med en gang motstanderen har gjort et trekk, slik at man ikke skal miste verdifull tid. Foto: Susan Polgar
JUICE: Magnus Carlsens kjøleskap (til venstre) er fylt opp med appelsinjuice og vann. Foto: Susan Polgar
GOD PLASS: Fire-fem meter skiller kjøleskapene til Carlsen og Anand. I motsetning til nordmannen, har inderen ganske mye Cola i sitt kjøleskap.
TOALETT-IDYLL: Sjakkgeniene har hvert sitt private toalett, og sine egne håndklær. Foro: Susan Polgar
BRODERI: Carlsens håndklær er, som seg hør og bør, brodert inn 22-åringens fornavn. Foto: Susan Polgar

Sjakkstudio kl. 10.30: Åttende VM-parti mellom Carlsen og Anand

(Dagbladet): Sikkerhetsoppbudet rundt Magnus Carlsen og regjerende verdensmester Viswanathan Anand er enormt. De to har fått hver sin etasje på Hyatt Regency Hotel i Chennai, i tillegg til hver sin private heis fra henholdsvis sjette og tiende etasje. Her er de avskåret fra alt som har med presse og tilskuere å gjøre.

Fram til nå har også det mye omtalte bakrommet, som ligger vegg i vegg med glassburet hvor partiene foregår, vært hermetisk stengt for pressen.

VM og OL Men Susan Polgar er ingen hvemsomhelst. Hun er fire ganger sjakk-verdensmester og fem ganger olympisk mester på kvinnesiden, og var også den første kvinnen noen sinne som oppnådde tittelen internasjonal stormester.

Den ungarsk-amerikanske 44-åringen la opp i 2006. Siden den gangen har hun vært involvert i sjakk på mange måter, blant annet er hun trener for USAs beste universitet i sjakk.

Strengt bevoktet Nå om dagen er hun en del av Det internasjonale sjakkforbundets (FIDE) offisielle kommentator-team under VM, og det er det som er grunnen til at hun har klart å komme seg inn til det aller helligste og ta bilder.

- Jeg spurte arrangøren om ikke jeg kunne få lov til å ta noen bilder for å vise fansen der hjemme hvordan det ser ut, og de var enige i at det var en kul idé. Rommene er både hemmelige og strengt bevoktede. Jeg måtte gjennom en lang rekke sikkerhetskontroller, skriver Polgar på Twitter.

Se bildeserie øverst i artikkelen.