Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hit slipper ingen andre enn Magnus Carlsen og Vishy Anand inn

Unike bilder fra bakrommet.

KLAR: Her sitter Magnus Carlsen på bakrommet, bare minutter før han skal spille det sjuende partiet mot Vishy Anand. Foto: Susan Polgar
KONTROLL: Klokka på skjermen bak kunstverket/skulpturen/veggen gir beskjed med en gang motstanderen har gjort et trekk, slik at man ikke skal miste verdifull tid. Foto: Susan Polgar
JUICE: Magnus Carlsens kjøleskap (til venstre) er fylt opp med appelsinjuice og vann. Foto: Susan Polgar
GOD PLASS: Fire-fem meter skiller kjøleskapene til Carlsen og Anand. I motsetning til nordmannen, har inderen ganske mye Cola i sitt kjøleskap.
TOALETT-IDYLL: Sjakkgeniene har hvert sitt private toalett, og sine egne håndklær. Foro: Susan Polgar
BRODERI: Carlsens håndklær er, som seg hør og bør, brodert inn 22-åringens fornavn. Foto: Susan Polgar

Sjakkstudio kl. 10.30: Åttende VM-parti mellom Carlsen og Anand

(Dagbladet): Sikkerhetsoppbudet rundt Magnus Carlsen og regjerende verdensmester Viswanathan Anand er enormt. De to har fått hver sin etasje på Hyatt Regency Hotel i Chennai, i tillegg til hver sin private heis fra henholdsvis sjette og tiende etasje. Her er de avskåret fra alt som har med presse og tilskuere å gjøre.

Fram til nå har også det mye omtalte bakrommet, som ligger vegg i vegg med glassburet hvor partiene foregår, vært hermetisk stengt for pressen.

VM og OL Men Susan Polgar er ingen hvemsomhelst. Hun er fire ganger sjakk-verdensmester og fem ganger olympisk mester på kvinnesiden, og var også den første kvinnen noen sinne som oppnådde tittelen internasjonal stormester.

Den ungarsk-amerikanske 44-åringen la opp i 2006. Siden den gangen har hun vært involvert i sjakk på mange måter, blant annet er hun trener for USAs beste universitet i sjakk.

Strengt bevoktet Nå om dagen er hun en del av Det internasjonale sjakkforbundets (FIDE) offisielle kommentator-team under VM, og det er det som er grunnen til at hun har klart å komme seg inn til det aller helligste og ta bilder.

- Jeg spurte arrangøren om ikke jeg kunne få lov til å ta noen bilder for å vise fansen der hjemme hvordan det ser ut, og de var enige i at det var en kul idé. Rommene er både hemmelige og strengt bevoktede. Jeg måtte gjennom en lang rekke sikkerhetskontroller, skriver Polgar på Twitter.

Se bildeserie øverst i artikkelen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling