Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hitzfeld er fortsatt sint etter forrige møte med Norge

Vil advare Howard Webb mot norske tjuvtriks.

STRAM I MASKA: Slik så Ottmar Hitzfeld før avspark mot Norge i Bern for et snaut år siden. Etter kampen var han atskillig rødere i fjeset.   Foto: REUTERS/Denis Balibouse/NTB Scanpix
STRAM I MASKA: Slik så Ottmar Hitzfeld før avspark mot Norge i Bern for et snaut år siden. Etter kampen var han atskillig rødere i fjeset. Foto: REUTERS/Denis Balibouse/NTB Scanpix Vis mer

NYDALEN (Dagbladet): Da Norge og Sveits sist møttes til dyst, i Bern for et snaut år siden, var Sveits-trener Ottmar Hitzfeld illsint etter kampen - så sint at han viste fingeren til den spanske kamplederen David Fernandez. Gesten førte at tyskeren ble suspendert i Sveits' to neste kamper, i tillegg til at forbundet hans fikk en bot på 54 000 kroner.

Grunnen til at at 64-åringen slet med å styre temperamentet skal ha vært at han mente de norske spillerne slapp altfor lett unna stygt spill i Sveits' 16-meter, og spesielt mot keeper Diego Benaglio.

Langsint Da Hitzfeld møtte norsk presse på sveitsernes hotell i Nydalen mandag, var han ikke helt ferdig med saken.

- Jeg er fortsatt sint for det som skjedde for et år siden. Keeperen vår ble angrepet og blokkert av de norske spillerne, på en måte jeg synes var ufin. Dommeren ga ikke gult kort for det før i 88. minutt, noe som var alt for seint. Da hadde også keeperen vår fått gult kort for å si ifra til dommeren hvordan han ble behandlet, forteller Hitzfeld.

Etter det forrige møtet med Drillos menn uttalte Hitzfeld at det var vanskelig å spille mot tolv mann. Han mente også at hjørnesparket som Norge utlignet på var feil idømt.

Vil snakke med Webb Nå ønsker 64-åringen å være føre var, heller enn etter snar.

- Hvis jeg får muligheten til det, vil jeg snakke med Howard Webb før kampen. Da vil jeg be ham følge ekstra nøye med på de norske spillernes tjuvtriks inne i vårt straffefelt, og hvordan de angriper målvakten vår.

Tyskeren begrunner ønsket med at dersom han sier ifra til dommeren under kampen, vil han få gult kort eller, i verste fall, bli bortvist. Sveits-treneren er imidlertid rask med å understreke at han har fullstendig tiltro til Webbs ferdigheter som dommer.

- Han er en av de beste i verden i sitt yrke, slår Hitzfeld fast.

MYNDIG: Engelske Howard Webb dømmer tirsdagens VM-kvalifiseringskamp mellom Norge og Sveits på Ullevaal stadion. Han kan vente seg noen velmente råd fra Sveits-trener Ottmar Hitzfeld. Foto: AP Photo/Ariel Schalit/NTB Scanpix
MYNDIG: Engelske Howard Webb dømmer tirsdagens VM-kvalifiseringskamp mellom Norge og Sveits på Ullevaal stadion. Han kan vente seg noen velmente råd fra Sveits-trener Ottmar Hitzfeld. Foto: AP Photo/Ariel Schalit/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media