Hitzfeld reddet smulene

Ottmar Hitzfeld sikret Champions League for Bayern München i sin siste kamp i klubben.

(Dagbladet.no): Etter en sesong hvor alt har gått galt for Bayern München, klarte tilslutt storklubben 2. plassen i 1. Bundesliga som gir direkte kvalifisering til Champions League.

Allerede sparket

Ottmar Hitzfeld har allerede fått sparken fra jobben som manager i Bayern, etter at ligagullet glapp til Werder Bremen og Real Madrid ble for sterke i Champions League.

I en spesiell siste kamp for Hitzfeld hjemme på Olympiastadion slo Bayern Freiburg 2-0 etter mål av Sebastian Deissler og Bixente Lizarazu.

Lizarazus mål kom på straffe etter 78 minutter. Franskmannen spilte også sin siste kamp for Bayern, og den lille verdensmesteren tok en stor runde rundt stadion for å motta hyllest fra fansen.

Dermed lyktes det ikke for Hitzfelds avløser i Bayern, Felix Magath, å gi Bayern-treneren et siste spark. Magaths Stuttgart tapte nemlig 2-0 mot Leverkusen og sendes ut i Champions League-kvalifisering.

Tidenes trener

Ottmar Hitzfeld kom til Bayern München i 1998, og hans seks år i klubben er en av de mest suksessrike periodene for storklubben.

Hitzfeld har vunnet åtte titler i sin tid i klubben. Champions League og VM for klubblag er inkassert, i tilegg til fire ligatitler og to cuptitler i Tyskland.

Det gjør 55-åringen til den mest suksessrike treneren i Tyskland noen sinne. Fra før har Hitzfeld vunnet både Champions League og Bundesliga med Dortmund.

BLOMSTERHILSEN: Ottmar Hitzfeld takker et fullsatt Olympiastadion.
PUNKTERT: Bixente Lizarazu legger på til 2-0. Han gratuleres av Sebastian Schweinsteiger (f.v.), Samuel Kuffour og Roy Makaay.