Hitzfeld vil jobbe med det mentale før møtet med Norge

- Spillerne ble sjokkert, sier Sveits-treneren.

STRAM I MASKA: Trener Ottmar Hitzfeld var ikke spesielt fornøyd etter at Sveits rotet bort en tremålsledelse mot Island på hjemmebane i går kveld. På tirsdag komme Sveits til Ullevaal for å forsvare fire poengs ledelse i gruppe E. Foto: Peter Schneider, EPA / NTB Scanpix
STRAM I MASKA: Trener Ottmar Hitzfeld var ikke spesielt fornøyd etter at Sveits rotet bort en tremålsledelse mot Island på hjemmebane i går kveld. På tirsdag komme Sveits til Ullevaal for å forsvare fire poengs ledelse i gruppe E. Foto: Peter Schneider, EPA / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Island sto for en av de største sensasjonene i VM-kvalifiseringsrunden i Europa i går kveld. De lå under 4-1 borte mot Sveits, men klarte til slutt 4-4.

Egil Drillo Olsen omtaler islands snuoperasjon som «nesten litt uvirkelig».

Sveits leder fortsatt Norges gruppe med fire poengs margin, men avslutningen mot Sveits skapte utvilsomt litt hodebry for trener Ottmar Hitzfeld før kampen mot gruppertoer Norge på Ullevaal på tirsdag.

Nå mener han psykologien blir viktigere enn den fysiske treningen fram mot møtet med Drillos menn.

- Vi trenger ikke å trene intensivt, men i stedet må vi jobbe på et mellommenneskelig plan. Jeg kommer til å ha mange samtaler, sier tyskeren ifølge 20min.ch.

- En mental sak Hitzfeld sier laget hans følte at de hadde seieren mer eller mindre i lomma på stillingen 4-1, men at Island overtok det psykiske overtaket da de reduserte til 4-2.

- Laget var sjokkert etter 4-2, og viste nerver. Derfor var dette mer en mental sak enn teknisk eller taktisk, sier den rutinerte treneren.

SENSASJON: Johann Berg Gudmundsson feirer sitt tredje mål mot Sveits - utlikningen til 4-4 på overtid. Foto: Lukas Lehmann, EPA / NTB Scanpix
SENSASJON: Johann Berg Gudmundsson feirer sitt tredje mål mot Sveits - utlikningen til 4-4 på overtid. Foto: Lukas Lehmann, EPA / NTB Scanpix Vis mer

Nå blir oppgaven å ikke slippe konkurrentene enda nærmere på tirsdag.

- Vi kunne hektet av islendingene. Nå er de fortsatt med i gruppa. I tillegg har vi også Norge i hælene. Fordelen er at vi har sjansen til å holde Norge på avstand på tirsdag. Det blir målet vårt, sier Hitzfeld.

Finale på Ullevaal? Island har også ambisjoner om å blande seg inn i kampen om en VM-plass utover høsten.

- Det er klart vi har sjanse til hvis vi vinner våre kamper, for hvis Sveits taper en kamp til kan de begynne å tvile. Men da havner jo også Norge i en veldig bra situasjon. Men kanskje det blir finale i Oslo i oktober, sier Islands svenske landslagssjef Lars Lagerbäck til TV 2.

Island kommer til Ullevaal i gruppespillets siste runde, tirsdag 15. oktober.