Hjalp Lasse med penger

ST. ANTON (Dagbladet): Da kleskolleksjonen til Lasse Kjus slet økonomisk i fjor vinter, spyttet Lasses skileverandør Atomic inn penger for å hjelpe ham over kneika. Det gjorde Atomic til tross for at de ba Lasse bruke mer energi på å pleie helsa, og mindre tid på klær.

Dette bekrefter Toni Schutti, Atomics mangeårige racingsjef.

- Lasse trengte økonomisk støtte til kleskolleksjonen, og da gikk vi inn og hjalp ham, sier Schutti til Dagbladet.

Ifølge Schutti, som sluttet i Atomic i fjor sommer, delfinansierte skifabrikanten blant annet en salgsvideo.

- Vi støttet ham i produksjonen av en film før lanseringen av kolleksjonen på ISPO-messen i München i februar i fjor, sier han.

Foreslo hvile

Dette var da Kjus slet som verst med luftveisproblemene sine. Samtidig brukte han svært mye tid på arbeidet med klærne. Atomic var bekymret, og kontaktet Lasse for å påvirke ham til å tenke mer på helsa.

- Vi snakket med ham om dette, sier Schutti.

- Dere ville at han skulle ta det mer med ro?

- Ja, man kan jo alltid ønske noe, men kan ikke tvinge noen. Vi hadde jo også forståelse for at han behøvde en pause i hodet fra skikjøringa for å komme tilbake, sier Schutti.

Får lov

Schutti avsluttet Atomic-jobben med å reforhandle utstyrsavtalen med Lasse til og med neste sesong. Rubert Huber har tatt over Schuttis jobb. Han forsikrer om at Atomic nå ser med blide øyne på skiløperens engasjement for kolleksjonen.

- Nå aksepterer vi dette, sier Huber.

  • Gårsdagens utforrenn for gutta ble avlyst på grunn av en halv meter nysnø og sterk vind. Dagens utforrenn for jentene er avlyst av samme årsak. Begge rennene kjøres tirsdag.
KOSTE SEG: Lasse Kjus benyttet avlysningen i utfor til lett trening på hotellrommet.