Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hjalp Magnus til gull, vil ikke ha hjelp selv

Jon Ludvig Hammer klar for London Chess Classic.

 VILLE IKKE BRY VERDENSMESTEREN:  Jon Ludvig Hammer, her fra et parti mot Sergey Karjakin tidligere i år, har ingen planer om å spørre Magnus Carlsen om hjelp før sitt «comeback» i London Chess Classic. Foto: Anders Vinje / Dagbladet.
VILLE IKKE BRY VERDENSMESTEREN: Jon Ludvig Hammer, her fra et parti mot Sergey Karjakin tidligere i år, har ingen planer om å spørre Magnus Carlsen om hjelp før sitt «comeback» i London Chess Classic. Foto: Anders Vinje / Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): Jon Ludvig Hammer (22) ankom Chennai i India på søndag. Etter intense uker som hjelper, har han tatt en del av feiringen av Magnus Carlsen, som fredag ble verdensmester i sjakk.

I India ble Hammer rost opp i skyene av Team Carlsen:

- Hammer har vært en viktig og stor ting for Magnus. De har jobbet mye sammen, sa manager Espen Agdestein til Dagbladet i helga, før hovedpersonen selv fulgte opp:

- Jon Ludvig har gjort en kjempejobb. Han har fullstendig stengt igjen for (Vishy) Anand med hvit, og det har vunnet matchen for meg. Det er jeg veldig glad for, sier Magnus Carlsen til NRK.

Nå venter egne oppdrag for Hammer, som har tatt permisjon fra studiene for å satse for fullt på sjakk. Ifølge det internasjonale sjakkforbundet er Hammer rangert som nummer 190 i verden. 8. desember spiller han London Chess Classic.

Uten hjelp fra verdensmester Carlsen.

Alene Mange ville nok kastet seg over verdensmesteren og bedt om råd og tips, som et takk for sist. Det gjør ikke Hammer.

- Jeg får ikke noe hjelp av han. Men jeg har lært mye i den perioden jeg har jobbet sammen med ham fram mot VM-matchen. Nå håper jeg å vise at jeg har tatt til meg noe nytt som jeg kan vise det fram i min egen turnering, sier Hammer til Dagbladet.

- Så du har ikke spurt?

- Nei, Magnus trenger å slappe av og få kople av etter en intens periode, sier en ydmyk Hammer.

I toppform Opp gjennom sjakkhistorien har det vært flere skrekkeksempler på utslitte sekundanter og hjelpere. Mange er blitt sykemeldt i uker og måneder etter den krevende jobben de har lagt ned.

Men Hammer har andre planer.

- Jeg føler meg litt sliten nå, men det har vært vel så mye på grunn av fest og styr her nede i India. Det er en sånn type utmattelse som kommer fordi mye har skjedd. En god type, sier stormesteren.

Han har ingen planer om å sykemelde seg. Hammer har en sjakkdrøm han er i full gang med å gjennomføre:

-   Nå har jeg spilt lite turneringer det siste halvåret, men føler meg i god form - og har forhåpninger, selv om det kan hende jeg er litt rusten, sier Hammer.

Han er påmeldt i den åpne gruppa. De to beste fra Hammers gruppe etter fire matcher får muligheten til å spille i den seedete gruppa i innspurten.

- Hadde det ikke vært for at topp to får spille i toppgruppa, ville jeg ikke spilt. Jeg vil møte de beste, og må bevise noe, sier Hammer.

Men først venter et par late feriedager i India.