Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hjelmen må bli kulere

Sykler man er det viktig med hjelm, men designet må forandres.

(Dagbladet.no): Snowboarhjelmen har blitt et trendplagg, det må sykkelhjelmen også for at flere skal bruke den, mener en av skaperne bak hjemsuksessen i alpinbakkene.

Stortingsrepresentant og Sykle til jobben-ambassadør, Inga Marte Thorkildsen etterlyser kule hjelmer for jålete jenter. Hun er ikke alene om det.

- Jeg er enig med henne, og man trenger ikke være spesielt jålete for å ha lyst på en tøff hjelm, sier Atle Enberget fra selskapet Sweet protecion som utvikler og produserer ski- og snowboard hjelmer.

Han mener at kulere hjelmer ville ført til at flere bruker sykkelhjelm. Selskapet hans har vært med på å gjøre hjelm på snowboard til en vanesak blant ungdom, og han mener det er på tide at produsentene av sykkelhjelm bryr seg mer om design.

- Dagens sykkelhjelmer dekker behovet for sikkerhet, noen få er tøffe og ser bra ut, men det er ingen som skiller seg ut, sier en engasjert hjelmprodusent.

- Det er lenge siden man kjøpte en lue bare for å bli varm på øra. Nå er det like viktig med farger og design. Slik er det på vei til å bli med hjem i bakken også, legger han til.

Selskapet Sweet protecion drives av unge skientusiaster fra Trysil. De har hatt stor suksess både når det gjelder salg og utmerkelser.

Priser som Norsk Designråds pris, NHOs nyskapningspris og beste europeiske nykommer med prisen Ispo Brand Award viser at å satse på hjelm settes pris på.

- Vi har vært lure nok til å ta forbrukerne alvorlig. For oss har det vært viktig å lage hjelmer som ser bra ut, beskytter og er behagelige, avslutter han.

PROFF: Proffsyklistene bruker hjelm, og hjelmen passer til sykkelklærne. Skal du sykle til jobben i dress eller skjørt er kanskje ikke disse hjelmene mest kledelig?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling