Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hjelmen var knust. Det var mye blod

Redningsmannskapene som fant Schumacher forteller.

STEINRØYS: Bildet viser offpiste-skrenten i Méribel, der Michael Schumacher falt og slo hodet søndag formiddag. Foto: Mousse/ABACAPRESS.COM
STEINRØYS: Bildet viser offpiste-skrenten i Méribel, der Michael Schumacher falt og slo hodet søndag formiddag. Foto: Mousse/ABACAPRESS.COM Vis mer

(Dagbladet): Formel 1-legenden Michael Schumacher har tilbragt sin andre natt i koma etter alpinulykken som rammet ham søndag formiddag.

Samtidig forteller redningsmannskapene som var tidlig på stedet om synet som møtte dem da de fant 44-åringen i snøen.

- Da vi kom til plassen var hjelmen hans knust. Det var mye blod, sier en av dem til tyske Bild.

Traff stein med hodet Klokken var syv minutter over elleve da det gikk galt.

Schumacher og hans 14-årige sønn Mick skal ha startet nedfarten fra fjelltoppen Saulire, 2738 meter over havet i skiparadiset Méribel i Frankrike.

På vei ned valgte de to å kjøre ut av løypene, ned i løssnøen mellom Biche og Mauduit. Der mistet Schumacher på et eller annet tidspunkt kontrollen, og falt.

FØLGES TETT: Det er et stort presseoppbud utenfor CHU Nord-sykehuset i Grenoble, der Michael Schumacher behandles. Foto: SCANPIX/REUTERS/Robert Pratta
FØLGES TETT: Det er et stort presseoppbud utenfor CHU Nord-sykehuset i Grenoble, der Michael Schumacher behandles. Foto: SCANPIX/REUTERS/Robert Pratta Vis mer

Løssnøen skjuler en masse steiner i dette området, og 44-åringen traff en av disse med hodet først.

- Uten hjelmen hadde han ikke vært her nå, med de voldsomhetene han traff steinen med. Hjelmen var ikke nok til å beskytte ham fullstendig, men det hjalp, sa professor Stephane Chabarde på sykehuset i Grenoble i går.

Hellet i uhellet var stedet ulykken inntraff. Det tok under et kvarter fra Schumacher falt, kl. 11.07, til han ble berget ut av området.

- Han var urolig og gjorde noen spontane, unormale bevegelser da han kom inn. Han var ikke i en normal tilstand. Det var ikke mulig å kommunisere normalt med ham. Han hadde fått en kraftig skade på høyresiden av hodet, til tross for at han hadde på seg hjelm, fortalte professor Jean-Francois Payen i går.

- Han hadde noen blødninger i hjernen da han kom inn, og noen diffuse skader på hjernen som vi ikke veit hva er for øyeblikket. Vi jobber konstant med å lette på trykket i hjernen.

Følges av familien Legene har enda ikke full oversikt over skadene, men det er ventet en ny oppdatering i løpet av dagen.

FAMILIEN PÅ PLASS: Corinna Schumacher følger mannen sammen med resten av familien. Foto: SCANPIX/AFP / JENS KALAENE
FAMILIEN PÅ PLASS: Corinna Schumacher følger mannen sammen med resten av familien. Foto: SCANPIX/AFP / JENS KALAENE Vis mer

Familien til Michael Schumacher er på plass, og følger tyskeren kontinuerlig. Schumacher er gift med Corinna, og har to barn, Gina-Maria og Mick, som var med i løypene søndag. Faren Rolf og broren Ralf er også på sykehuset.

44-årige Michael Schumacher, som fyller 45 på fredag, kjemper nå for livet i Grenoble.

Lykkeønskningene strømmer inn fra hele verden, ikke minst fra motorsportmiljøet. Sebastian Vettel, Felipe Massa, Lewis Hamilton og Jenson Button er blant de mange førerne som har twitret om at tankene går til tyskeren. Ferrari og Mercedes har begge kommet med uttalelser som uttrykker støtte.

Også forbundskandsler Angela Merkel sa i går at hun, som millioner av andre tyskere, er i sjokk over det som har skjedd.