FIKK JOBBEN: Roar Hjelmeset rykker opp og får ansvaret for de norske langrennsjentene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FIKK JOBBEN: Roar Hjelmeset rykker opp og får ansvaret for de norske langrennsjentene. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Hjelmeset blir sjefen til Johaug og co.

Ansatt som kvinnelandslagstrener.

(Dagbladet): Roar Hjelmeset (38) er engasjert som ny kvinnelandslagstrener i langrenn, melder Norges Skiforbund.

38-åringen fra Gloppen er engasjert frem til over OL i 2018 i Pyeongchang, og tar over etter avgåtte Egil Kristiansen.

- Jeg ser frem til dette, men tror ikke det blir en kjempeovergang for meg ettersom jeg har vært trener for mange av løperne på dagens kvinnelag siden 2008, sier Hjelmeset.

Fornøyde stjerner Landslagssjef Vidar Løfshus er fornøyd med at Hjelmeset har skrevet under en toårskontrakt, sier han i pressemeldingen.
 
- Dette sikrer kontinuiteten til over OL i 2018. Nå har vi fortsatt én ledig trenerstilling på kvinnesiden. Målsettingen er å ha endelig trenerkabal klar i løpet av en måneds tid, sier han.

Også Marit Bjørgen og Therese Johaug er glade i dag.

- Roar har vært med lenge. Jeg har ikke hatt han som personlig trener, men han har fulgt opp de yngre jentene. Han brenner for jobben sin og er den fødte trener. Han legger til rette og følger opp. Det er veldig spennende. Jeg gleder meg, sier Bjørgen, ifølge NTB.

- Jeg ble veldig glad for at han signerte for to nye år. Da mister vi ikke alle, sier Johaug.

Langvarig trener Hjelmeset kom inn i Norges Skiforbunds system fra 2006-sesongen, og har vært 100 prosent engasjert som trener siden 2009, som alt fra juniortrener, U23-trener, rekruttrener (1 måned) til assistent på kvinnelandslaget før han i dag overtar hovedansvaret for kvinnelandslaget.

Blant herrene har det lenge vært kjent at Tor Arne Hetland er ny hovedtrener, mens Arild Monsen fortsetter som sprinttrener. For knapt to uker siden ble også Eirik Myhr Nossum presentert som landslagstrener for herrene. Han skal samarbeide tett med både Hetland og Monsen.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.