Hjelmeset brakk staven og mistet medaljen

- Jeg hadde en kjempedag, men ble lurt av svenskene.

SAPPORO (Dagbladet.no): Alt lå til rette for Odd-Bjørn Hjelmeset på dagens sprint. Klassisk sprint i en løype som passet veteranen godt, en god dag på skiene, og det som etter alle solemerker er hans aller siste VM.

Og dagen startet med nest beste tid på prologen, avansement fra kvartfinalen på et vis som nesten så enkelt ut for ham, før han knakk staven i siste sving i semifinalen - og misset gullsjansen han åpenbart hadde.

- Jeg hadde staket meg forbi svenskene på oppløpet, sier Hjelmeset med et smil som er litt smalere enn det han vanligvis turnerer.

Viste god form

- Jeg hadde en kjempedag, men jeg ble lurt av svenskene. De gikk sakte over bakketoppene og inn i svingene, og så fort på flatene. Men at staven knekker skal bare ikke skje, forteller han.

Hjelmeset viste i B-finalen at han var hakket vassere enn de andre som ikke nådde helt opp.

Selv regjerende sprintverdensmester Vassili Rotchev fra Russland måtte gi tapt for veteranen.

- Presterte bra

BRAKK STAVEN: Odd-Bjørn Hjelmeset, her fotografert under prologen, knekte staven i semifinalen. Dermed forsvant gullsjansen han åpenbart hadde. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
BRAKK STAVEN: Odd-Bjørn Hjelmeset, her fotografert under prologen, knekte staven i semifinalen. Dermed forsvant gullsjansen han åpenbart hadde. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Jeg slo Rotchev to ganger i dag, på en bane som har et langt stakeparti inn mot mål. Da vil i hvert fall jeg si at jeg har prestert veldig bra.

Men staven knakk, og sjansen til å gå inn i historiebøkene forsvant med den.

- Dette hadde vært en dag å ta medalje på. Men sånn er det, sier han før han tusler ut av den gigantiske Sapporo Dome.

Uten annet enn lagkameratenes medaljer å glede seg over.